Tända gaskök

Kan bara hålla med skogsbaronen, de senaste 20-25 åren har jag nog inte tänt något av våra gaskök med annat än tändstål utan bekymmer.
 
Nu handlade ju frågan i trådstarten inte om det var rätt eller fel att starta ett gaskök med tändstål utan om att starta utan tändstickor eller tändstål.
Utöver det bör det nog beaktas VEM som försöker.
Många här är tillräckligt kunniga och riskmedvetna för att det inte ska bli farligt.
En stor mängd gas som släpps ut innan antändningen, eller underburn, kan bli farligt för den som inte förstår risken, inte undviker olycksrisken och inte vidtar rätt åtgärder om nåt går snett.
 
Ja banne den som tänder köket på fel sätt. Det viktiga är ju inte att det fungerar, det ska vara rätt också.

Det är helt klart att underburn inte inträffar varje gång du tänder en hattbrännare med tändstå eller eldståll. Men om du råkar fördärva brännaren på detta sätt så är det användarfel och inget som ersätts av tillverkaren.


/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips