Tända gaskök

Kan bara hålla med skogsbaronen, de senaste 20-25 åren har jag nog inte tänt något av våra gaskök med annat än tändstål utan bekymmer.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
Nu handlade ju frågan i trådstarten inte om det var rätt eller fel att starta ett gaskök med tändstål utan om att starta utan tändstickor eller tändstål.
Utöver det bör det nog beaktas VEM som försöker.
Många här är tillräckligt kunniga och riskmedvetna för att det inte ska bli farligt.
En stor mängd gas som släpps ut innan antändningen, eller underburn, kan bli farligt för den som inte förstår risken, inte undviker olycksrisken och inte vidtar rätt åtgärder om nåt går snett.
 
Ja banne den som tänder köket på fel sätt. Det viktiga är ju inte att det fungerar, det ska vara rätt också.

Det är helt klart att underburn inte inträffar varje gång du tänder en hattbrännare med tändstå eller eldståll. Men om du råkar fördärva brännaren på detta sätt så är det användarfel och inget som ersätts av tillverkaren.


/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips