Tända gaskök

Kan bara hålla med skogsbaronen, de senaste 20-25 åren har jag nog inte tänt något av våra gaskök med annat än tändstål utan bekymmer.
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Nu handlade ju frågan i trådstarten inte om det var rätt eller fel att starta ett gaskök med tändstål utan om att starta utan tändstickor eller tändstål.
Utöver det bör det nog beaktas VEM som försöker.
Många här är tillräckligt kunniga och riskmedvetna för att det inte ska bli farligt.
En stor mängd gas som släpps ut innan antändningen, eller underburn, kan bli farligt för den som inte förstår risken, inte undviker olycksrisken och inte vidtar rätt åtgärder om nåt går snett.
 
Ja banne den som tänder köket på fel sätt. Det viktiga är ju inte att det fungerar, det ska vara rätt också.

Det är helt klart att underburn inte inträffar varje gång du tänder en hattbrännare med tändstå eller eldståll. Men om du råkar fördärva brännaren på detta sätt så är det användarfel och inget som ersätts av tillverkaren.


/John
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips