Tältplatser/vadning i Kaskasavagge?

Kan man få recept på thaikycklingen?

Håkan

Fritt ur minnet:

Ingredienser:

Kyckling (stekt i bitar, lite salt/peppar, torkad i ugn)
Röd paprika (torkad)
Majs (torkad)
Färdig kryddblandning thaikyckling
Glasnudlar

Kycklingen las i blöt vid lunch.

Jag tror vi kokade upp kycklingen (med kryddblandning) för sig och resten för sig. Kycklingen fick stå och gosa till sig i grytmysare och sedan blandas med nudlar/grönsaker.

Torkningen skedde i vanlig varmluftsugn över natten. Lägsta möjliga temperatur och luckan på glänt. Det blev perfekt på första försöket.

Färdiga kryddblandningar är kanon. Vi använde det till chili con carne, tortillas och thaikycklingen.

En grytmysare (gjorde den av ett gammalt liggunderlag, för att dra åt den runt kastrullen använder jag öppningsbara buntband från CO som även används när vi vadar) var kanon då vi använde köket betydligt mer än vad jag gjort i mitt tidigare liv då jag främst ätit ungkarlsmat i fjällen (så snabbt som möjligt med så lite disk så möjligt). Per person hade vi anänvt mindre gas än när jag varit ensam och lagat mindre mat på köket.

Peter
 
Alltså... det här är ju fel forum... men receptet på chili-con-carne... är det lika lätt?
Jag har blivit så grymt trött på lättast/enklast mat. Ja... LÄTTAST får det ju fortfarande gärna vara, men jag är sååå trött på påååsar!

Håkan
 
Alltså... det här är ju fel forum... men receptet på chili-con-carne... är det lika lätt?
Jag har blivit så grymt trött på lättast/enklast mat. Ja... LÄTTAST får det ju fortfarande gärna vara, men jag är sååå trött på påååsar!

Håkan

Inget vi gjorde var särdeles avancerat, i och med att vi är nybörjare på det här med att torka själva. Jag får kolla upp receptet. Tror grunden var älgfärs, majs, bönor, svamp och kryddblandning.

Återkommer.
Peter P.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips