Svenskar i Bezingi/Kaukasus?

Äntligen! Började nästan misströsta:) Vi är några som planerar en klätterresa till Bezengi sommaren 09 och söker så mycket info som möjligt från andra som varit där. Straylight, jag kanske kan få återkomma med frågor när de dyker upp./Klas
 
Hej Klas!

Återkom gärna med frågor när du behöver dem. Jag var i kontakt med lägerchefen för Bezengi senast i april så jag borde kunna hitta åt den mailkonversationen, ang. priser osv. Om inte jag kan svara på dina frågor kan jag vidarebefodra dem till en vän som har stor kunskap om området.

Bara för nyfikenhetens skull, vilka berg i Bezengi är ni intresserade av?

Stefan
 
Absolut. Vi kommer att göra ett försök på Shkhara. Förhållanden får avgöra via vilken led men north rib "Tomachek" är första valet.
Det är ju kanon om vi kan ta del av din erfarenhet av området och kontakten i Bezengi Camp.

Klas
 
Jag tror att all info finns att få här: http://www.mountain.ru/bezengi/ eller via kontaktmail som finns på sidan. När på sommaren tänkte ni resa? Jag och några kompisar från St.Petersburg överväger nämligen Bezengi som destination'09 och vi skulle kanske hjälpas åt när det gäller logistik och dyl.
Alexey
 
Vi har inte beslutat exakt men förmodligen i juli. Största chancen för bra väder enligt flera källor. Kul att fler är på väg. Absolut värt att koordinera. Vilka turer tänker ni på?

Klas
 
Hej.

Hade planer på att bestiga Elbrus i sommar, vilket dock har bordlagts. Vi hade funderat på att göra acklimatiseringstur i Bezengi. En i gruppen är bekant med personen som återgett sin resa till området år 2004 tillsammans med Corax, se länken nedan.

Förhoppningsvis kan du kanske hitta nåt matnyttigt där...

http://user.it.uu.se/~jaj/climb/Caucas/

Mvh,
Daniel
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.