surfski från point

Ifall du har nära till havet kan "behovet" av en surfskida stiga. De har ingen sittbrunn som kan vattenfyllas, enkel att ta sig upp i ifall du kapsejsar, oerhört rolig att surfa med.

Nackdelarna är att packutrymmet är ytterst begränat, de är väldigt långa vilket kan försvåra förvaring, våtdräktsbyxor är nästan ett måste för man blir blöt så fort man sätter sig i/på en surfskida.

Siven som importerar surfskis har testat flera olika modeller och kan svara på vilka modeller som är intressanta för dig. Har en känsla av att Points skida är lite väl extrem.
 
Lite mer klarhet

Kul at det blir lite diskution kring vår nya Ski!

Ja tyvärr är det bara 1 som är på vägg in nu. Som ni har förstått tilverkas hon av min kompis Johan i Syd Afrika. Vi har tilsammans jobbit på den i vintras när jag var där. Vi blev mycket nöjd med resultatet och även lokala tävlings folk är intresserad. Surfski folk är ganska conservativt och dom bytter inte gärna till nått annat om den som vinnar alla lopp har en vis modell etc. Pro-X är på nått sätt ganska annurlunda en det skis som används mest i Afrika. Pro-X är stabilare och lite smidigare. Conurenterna har oftast mycket större förskep vilket är bra i extrem sval o surf.
Jag är inte en tävlings kanotist. Jag paddla förstås en hel del i vår befintliga havskajaker men för at var ärligt har jag aldrig suttit i en racer t.ex. Där emot har jag set många som sitter i dom när jag är ute på tränings läger på dom stora internationela rodd/kanot stadion. OK, jag är tävlings roddare och bode få lite kännsla för balans därfrån, men en kajak är endå helt annurlunda en en singel scull som jag brukar sköra.
Visst fick jag bada direkt efter jag satt mig i surfski'n, men det väldigt fort at vänja sig med den. Jag vill påstå at det kanske tog en timme för at avslapnad kuna paddla på och få up lite puls. Sen nästa dag vår det dags för lite surf och wind. Efter en vecka 1 till 1,5 meteer surf helt ok at paddla i.
Passade på tävla lite i Kapstaden. en helt otroligt upplevelse. Hundratals 'elit motionärer' och et tiotal världs elit som dukar upp fler gånger i veckan på dom lokala races som skörs rund om i Kapstaden. Jag hackade på en tävling som ingick i deras Series och då är dom oftast lite extra lång etc. Jag tror at det var 45km eller nåt sånt. Starten gick och alla spurtade ivägg som at det var en 500m lopp. Vi startade i Houtbay som är ganska skyddad. På nästan slätt vatten låg jag i täten som höll på at drar ifrån störra klungan. När rundade The Sentinel och paddlade mellan en 200 meter hög klip och en liten ö med 1000 tals sälar (riktigt oro väckande kan jag seja) blev det riktigt stökigt vatten. Storra svallet från atlanten (11° varmt) dundrar in i klipporna och stutsar ut igen. Det är som at ridda en rodeo häst tror jag. Jag var tvungen at ta det lite lugnare för at hålla balansen. Endå blir man lockad at drar på ordentligt när man får en bra surf, och sen woops kommer en våg fårn andra hållet och då ligger man. Ok jag rammlade i typ 5 gånger på det där 3km sträcka. Sen komm den långa fina down winder som var drygt 30km lång och 3km från kusten!...Klart dom inte håller sig nära kusten när det finns större surf långt ut och när det är lite kortare...Jag tvekade lite men bestämde mig at endå följar det andra. Man har ju endå en sjyst linne på sig och et par neoprene shorts....då bode man väll klara det mesta som kan hända där ute..
Det är et kul sätt at raca, en moment flyggar man förbi nån, nar man har lyckad plocka en fin linje och nästa moment susar den person förbi dig igen. Det är en kombination av at kuna läsa dyningarna och paddle styrka. Tack vare mina simturer hadde jag väll tappad huvud gruppen, men jag hadde så roligt at jag inte bryde mig. At sen efter ett tag manouvrera sig mellan norra stenar och sprutande bryttande vågor komma in på stan's glassigaste strand är rätt mäktigt. Jag var rätt slut skörd när jag närmade stranden och glömde tima landingen...30 meter ut från strandan började folk på stranden peka och skrika lite...jag titade bakom och såg bara en vägg med vatten..Nice. Sprint, sprint, sprint skrek dom på stranden åt den modiga utlänning,...men för sent. 1 secund trodde jag at jag skulle fixa det och vissa dom hur man surfar på riktigt,..men nej..det blev inte så. Jag lärde mig at en ski inte bra kan rolla i sid led men även i hela längden. Det var nog förmodligen endå snabbaste sätt at komma på stranden tror jag.
Surfski paddling för mig har blivid en härligt sätt at träna och har lite äventyr. Det är en layd-back culture som hörs till och folk som paddlar surfski är och blir tävlings människa. Man kommer mer i kontakt med havet med en ski en med en kajak. At ligga i vattnet hörs till. Det är bara härligt at kylla ner lite då och då efter hård paddling.

Jag ser fram emot at visa up ski'n och låta er enthusiaster har kul med den åxå. Den kommer in i eftermiddags, och jag ska få den genom tullen imorgon bitti.

Provpaddling kan vi fixa efter behov! Kanske en kväll på Brunsan? Eller på min club SRF på Djurgården.

c ya!
paul
 
kul kajak

Tycker det är kul att de försöker lansera en kajak för proffs. Har för mig att en kajak blir stabilare om man förlänger den. så den borde inte vara omöjlig att paddla för någon med god teknik och erfarenhet. Den lär vara stabilare än min gamla Cleaver X åtmindstone.

Stabilitet förväxlas oftast med sjövärdighet. Orginal baidarkan hade inte specielt mycket initial stabilitet men paddlades ändå i hårt väder.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
hlager71_gmail.com Kläder surfski vad behöver man? Paddling allmänt 1
Vaxholmarn Havskajak vs. Surfski Paddling allmänt 60
MajaEve Surfski/motionskajak liten och lätt paddlare? Paddling allmänt 2
Johan_olsson Hastighet surfski Paddling allmänt 4
Lico Provpaddla Surfski? Paddling allmänt 2
P-E Njord vs Surfski? Paddling allmänt 0
buzztr Hyra surfski i Malmö Paddling allmänt 1
Tomas J Kläder för surfski? Paddling allmänt 3
Blade06 KISS - Surfski Meet - Apelviken 13-15/6 Paddling allmänt 0
Robwah-9 Surfski för Nybörjare Paddling allmänt 5
Långben Surfski eller kajak? Paddling allmänt 21
Blade06 Att välja Surfski - Tips och Förslag... Paddling allmänt 6
Blade06 Surfski-Filmfestival 14 december Paddling allmänt 0
Blade06 KISS SURFSKI MEET Apelviken 13-16/6 2014 Paddling allmänt 0
Blade06 Surfski-dag - sönd 15 sept - Göteborg Paddling allmänt 3
joakim.hansson.79 Surfski behöver råd och tips på modeller Paddling allmänt 3
Cell Kläder mm, surfski Paddling allmänt 6
Arnesson Funkar Surfski till en nybörjare? Paddling allmänt 25
heah Kajak / surfski för små vågor/ insjövågor? Paddling allmänt 35
Kal-P-Dal Stabil surfski Paddling allmänt 7
Disco-Kaj Surfski Paddling allmänt 19
Arneri Surfski SM tuffar till sig Paddling allmänt 9
wildenstam Surfski i Sverige Paddling allmänt 4
Siven Surfski i Sverige Paddling allmänt 5
Ovansjö Hjälp med roder. Point 65 Paddling allmänt 13
Disco-Kaj Point 65 slutar med glasfiberkajaker Paddling allmänt 52
svartnyans Point 65 Five-O-Five Vs jolly Roger Crunch GT Paddling allmänt 2
Zeus57 Point 65 Paddling allmänt 6
Jones Någon som provat Point 65 mercury gte? Paddling allmänt 32
tango erf av Point byggsats-kajak? Paddling allmänt 12
mikstr Point 65 Martini Paddling allmänt 2
Heikkinen Point 65 Nemo? Paddling allmänt 3
PetterPetter point 65 XP Paddling allmänt 12
Kaj Åken Eski 530 vs Point 65 XP Paddling allmänt 4
larsblixt Laga Point 65 kajak Paddling allmänt 1
Swandy Point 65 N Sea Cruiser - köphjälp Paddling allmänt 22
obre point 65 xp Paddling allmänt 10
malcur Point X-ray eller X-lite??? Paddling allmänt 4
robato Point 65 X-ray Paddling allmänt 5
Eva_Lundgren Point XP och X-Ray Paddling allmänt 2
Eva_Lundgren Kajak Hjälp Prijon o Point Paddling allmänt 13
oberg_niklas Point Crunch Paddling allmänt 7
vid köpa point 65 / Trapper i Estland själv hur göra ? Paddling allmänt 2
Virrhönan Point 65 Crunch?? Paddling allmänt 7
Per Edvardsson Point 65 X-Ray Paddling allmänt 2
Siven SKM och point 65 Paddling allmänt 37
jjjjy66 Bärhantag på kajak (Point 65) Paddling allmänt 12
anteåhej Point 65 till lång? Paddling allmänt 7
myospinae Svenska Point? Paddling allmänt 6
pelevin prylmarknadens alla point 65 Paddling allmänt 7

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.