Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Knivköp i Japan

Jag skall en snabbis till Japan på jobbet om en vecka. När jag var där 6 år sedan köpte jag en "Misono" skalkniv som är ganska så västerländsk i utförandet. Tunn och vass!

Behöver jag, naturligtvis behöver man alltid fler knivar:) börjar om meningen: Har ni bra tips på lite större knivar knivar som passar mig, jag vill inte ha väldigt asiatiska för den skall användas till vardags. Jag har ju redan det man behöver egentligen, men en vassing till är kul att ha.

Förra gången köpte jag en Shapton-sten, men det har jag aldrig lyckats använda så flera vattenstenar blir det nog inte. Eller finns det kul japanska alternativ till en Mora eller Spyderco att ta med sig hem?



/Andreas
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Jag skall en snabbis till Japan på jobbet om en vecka.
Eller finns det kul japanska alternativ till en Mora eller Spyderco att ta med sig hem?




/Andreas

Någonting gjort av Mr. Itou kanske?
Bilden tagen från JKD's site.

Mikael
 

Bilagor

  • Img953.jpg
    Img953.jpg
    28.5 KB · Visningar: 940
re

Ett tag sedan fick jag hem två blad av David Casström mod 10 av deras kniv. De här två bladena är i 12c27 sandvikstål. De här stålet finns inte än i deras modell. Jag tänkte att det måste få ett trädslag med mycket karaktär att skicka tillbaks:) Hade sen länge en bit mycket fint rotad björk med alla möjliga mönster jag använde till denna:) Ville också att det skulle vara scandinaviskt enkelhet. Loveless bultar.

tre-2107_zpsb398093b.jpg

cass2_zpsde1458d6.jpg

sex-78_zps5a3f8dca.jpg
 
Jag skall en snabbis till Japan på jobbet om en vecka. När jag var där 6 år sedan köpte jag en "Misono" skalkniv som är ganska så västerländsk i utförandet. Tunn och vass!

Behöver jag, naturligtvis behöver man alltid fler knivar:) börjar om meningen: Har ni bra tips på lite större knivar knivar som passar mig, jag vill inte ha väldigt asiatiska för den skall användas till vardags. Jag har ju redan det man behöver egentligen, men en vassing till är kul att ha.

Förra gången köpte jag en Shapton-sten, men det har jag aldrig lyckats använda så flera vattenstenar blir det nog inte. Eller finns det kul japanska alternativ till en Mora eller Spyderco att ta med sig hem?



/Andreas
Det finns speciella japanska, traditionella fastbladare men jag tycker att du hellre skall kika på fällknivar. Mcusta tillverkar mycket prisvärda knivar i VG-10.

~Paul~
 
Ett tag sedan fick jag hem två blad av David Casström mod 10 av deras kniv. De här två bladena är i 12c27 sandvikstål. De här stålet finns inte än i deras modell. Jag tänkte att det måste få ett trädslag med mycket karaktär att skicka tillbaks:) Hade sen länge en bit mycket fint rotad björk med alla möjliga mönster jag använde till denna:) Ville också att det skulle vara scandinaviskt enkelhet. Loveless bultar.

Som vanligt ett mycket fint arbete‼

Jag har som bekant varianten med O2-stål och grön canvasmicarta-grepp.

MinCasstrmnr10SwedishForestKnife.jpg


MinCasstrmnr10SwedishForestKnife2.jpg


~Paul~
 
Snygga knivar Paul.
Carver bladet var ju något jäkligt vackert även om den andra också är det.

Jag gillar o2 stålet :)
Jo, de är fina att titta på. Använder dem självklart inte. Jag har en Santoku också.

O2 verkar vara ett dugligt stål. Lätt att bryna i fält och håller skärpa förhållandevis väl för att vara ett kolstål. Slidan är också fin! Självklart har kniven några svagheter men inget som man inte kan se igenom fingrarna för.

~Paul~
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips