Det står El Pescado. Det är en FN-machete som delades ut till svenska fredssoldater på 50-60 talet. Stålet är motsvarande AISI 1070. Numret hänvisar till Sandvikens katalognummer där macheten är beskriven.Några närbilder
~Paul~
Det står El Pescado. Det är en FN-machete som delades ut till svenska fredssoldater på 50-60 talet. Stålet är motsvarande AISI 1070. Numret hänvisar till Sandvikens katalognummer där macheten är beskriven.Några närbilder
Förstår vad du menar. Skulle jag befinna mig på en öde ö i utsatt läge så skulle jag vilja ha ännu lägre HRC-grad. Det vill säga om det handlar om Sandvik 12C27. Förmodligen hade 56 RC varit precis perfekt.Gillar utseendet på den där Paul. Har ingen själv tyvärr men gilla får man ändå![]()
Det här med hrc är ett evigt ämne i sig självt. Har använt o gjort många knivar i mina dagar och också haft turen att få använda många knivar från de mer erkända i custom världenVad jag vill säga är att skulle jag hamna på en öde ö med växtlighet o hade bara en kniv o ett bryne så skulle jag alla gånger vilja ha ett blad med max 57-58 hrc
Vet att det är den bästa hrc jag haft på mina favoriter jag använder o det står jag för.
Visst är det kul att använda också högre hrc som en kniv jag gjorde med 63 hrc . Allt kanon så länge skärpan var bra men som ni alla vet så blir även detta slött någon gång. Var inte lika roligt att få tillbaka skärpan på den kniven i fält det ska jag säga även om det gick bra med men bra mycket längre tid än annars. Tiden som en kniv med tex: 63 hrc håller skärpan längre ä'n tex 58 hrc är för mig försumbar om man tänker det praktiska i fält. Några tankar från mig bara o inget vedertaget
Inte omöjligt. Snacka med: niklas.ryden@bonaj.seTrevlig kniv,undrar om man kan köpa bara bladet av dom?