Stort knivintresse - välj din favoritkniv

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Fick min andra kniv färdig i dag. Bladet är ett Lauri 85 SS och skaftet G-10 med aluminium och flätad läder fångrem.
 

Bilagor

  • Kniv 2 002.jpg
    Kniv 2 002.jpg
    24.9 KB · Visningar: 657
  • Kniv 2 007.jpg
    Kniv 2 007.jpg
    24 KB · Visningar: 655
  • Kniv 2 009.jpg
    Kniv 2 009.jpg
    30.5 KB · Visningar: 639
Bidrar med några nya

Tänkte bidra med några nya;)
Danska customs, Jesper Voxnaes och Jens Ansö.
VOX MTT, den undre kniven. Blästrad RWL34, chiselgrind, grön canvas micarta med röd liner. Kniven är helt platt på undersidan, handtaget har bara material på ena sidan. Man kan hyvla av tunna skivaor av det man håller på med.

Ansö Damasteel neck knife, liten och vass!

Ansö Haddock, frame lock, RWL34, profilerat handtag på båda sidor.
IMG_7528.jpg

IMG_7529.jpg

//Per
 
Svårslipade knivar?

Hej,
Brukar slipa knivar åt diverse kompisar. Har sett en hel genom åren. Till dom mest svårslipade knivarna jag upplevt är följande:

GLOBAL deras köksknivar Några gick hyfsat.
KAI är väl också nån slags kökskniv.
Har även provat någon keramikkniv. Rätt svåra.

Kör med bandslip och lite olika brynen, diamant och keramiska.

Har ni stött på några svårslipade?
 
Hej,
Brukar slipa knivar åt diverse kompisar. Har sett en hel genom åren. Till dom mest svårslipade knivarna jag upplevt är följande:

GLOBAL deras köksknivar Några gick hyfsat.
KAI är väl också nån slags kökskniv.
Har även provat någon keramikkniv. Rätt svåra.

Kör med bandslip och lite olika brynen, diamant och keramiska.

Har ni stött på några svårslipade?
Till de mest svårslipade hör ju allra oftast de som har ett uselt bladstål. I övrigt så har jag lite svårt för ATS-34 och D2 (SKD-11). Får pga stålets sammansättning aldrig någon fason på D2. Kommer ihåg att jag höll på i ca 16 timmar med en Queen Country Cousin Sodbuster.

Slutligen fick jag till en acceptabel skärpa men aldrig av den graden som mina andra knivar. Den kunde slutligen raka armhåren men då fick jag verkligen trycka till. Det behöver jag inte göra med mina andra knivar. En del av dem gör det utan att nudda huden.

Att strigla D2 på traditionellt sätt är totalt meningslös och slöseri med tiden. Man tenderar endast att putsa karbiderna utan någon som helst verkan. Den enda tekniken som skulle kunna funka i sammanhanget är diamantpasta/pulver men det hade jag tyvärr inte hemma.

~Paul~
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips