Solceller??

Hej!

Jag ska ut på en väldigt lång cykelresa där civilisationen kanske inte alltid är bakom kröken. Jag vet inte hur jag ska lösa det här med att ladda videokamera och fotokamera, ev GPS. Har funderat på solceller men kan inget om det. Vet nån om det är bra? Och vart kan man köpa det? //Alex
 
Det är nog inte rätt forum att fråga om solceller bland kläder ;)

Om du använder sökfunktionen till vänster får du träffar bland cykling, paddling, foto och gör det själv.

En bra privat hemsida sida tycker jag är http://www.seayak.net/id31.htm

En killa som snart ska paddla Havspaddlarnas blå band (HBB) har skrivit lite på sin blogg http://blogg.aftonbladet.se/9144

Det finns många som säljer solcellspaneler, men det beror på hur stor effekt du tror dig behöva, men rent generellt gäller att firmor som säljer båttillbehör har ett stort utbud av solcellspaneler från 10 W och uppåt

Icke båtfirmor med solcellspaneler som jag känner till är
http://www.conrad.se/
http://www.sunwind.se/ svårlast text p.g.a taskig upplösning
http://www.kjell.com/
http://www.addnature.com/ (Silva)
http://www.naturkompaniet.se/ (Silva)

Per
 
Hej Alexander,

kolla in länken nedan. Den leder till en nätbutik som är specialiserad på expeditionsteknologi. Det står en hel del om vilken storlek på solceller har kapacitet att ladda upp vad.

http://www.humanedgetech.com/

Hoppas att det kommer gå bra på resan.

Stef
 
En sån vore ju intressant... problemet är att jag behöver en laddare med usb utgång... hur löser jag det? det finns ju batteridrivna usbportar... men då behöver jag ju enpryl till att släpa på... inte direkt lättpackat... hm... vad göra?
 
thomalin; sa:
En sån vore ju intressant... problemet är att jag behöver en laddare med usb utgång... hur löser jag det? det finns ju batteridrivna usbportar... men då behöver jag ju enpryl till att släpa på... inte direkt lättpackat... hm... vad göra?

Löser detta ditt ”problem”?
100184.jpg


Edit: någon gång nu i maj kommer jag att få cykelavstånd till Kjell&Co. Dom ska öppna en butik i samma hus som Teknikmagasinet om jag förstått det hela rätt.

Per Brune i Västerås

[Ändrat av Brune 2007-05-09 kl 12:35]
 
Vad har du för pryl som enbart kan laddas med USB-kabel?

Sen är det väl så att den enbart använder två av stiften i USB-kontakten, pinne 1 och 4 (som är 5 V resp jord) så det borde väl inte vara nån större svårighet att tillverka en adapter.
 
Jag har silva solar II och 2 modeller (25w + 12w) från http://www.unatsolar.eu.

Silva modellen tycker jag är alldeles för fjuttig för att det ska bli nån effekt om det inte är häftig sol. Men om det är små prylar, man har god tid, å fint väder så kanske.. jag gav i princip upp när jag inte fick ladda en helt vanlig pjuttig telefon på sommaren!

Unat solar modellerna känns mer slitstarka (dock lossnade ett kardborrefäste 1g, fast det var ju lätt att lösa) det är mer effekt, väger inte så mycket mer, tillkopplingsmöjligheterna är bättre, dessutom kan man koppla ihop flera stycken paneler för mer effekt. :)
 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.