Skyllemarks röd??

Re: Re: Skillnad?

thureb; sa:
... inställningarna i sidled var inte de jag brukar ha varför jag föredrar mina one-offskridskor som dessutom är lite lättare.
Använder man alltid samma sidojustering på alla kombinationer av skor och skridskor?

Bakgrund till frågan: Jag funderar på att göra hemgjorda statiska frambindningar till mina Pilot-kängor, och kombinera med en glappskridskorem bakom hälen. Det skulle bla. sänka ståhöjden med ca 5 mm jämfört med nuvarande bindning. Jag funderar på om det påverkar hur mycket bindningarna behöver sidojusteras.
 
Intressant fråga.

Sidojusteringen kan åkaren kompensera genom att luta skridskon. Med en relativt styv känga som jag antar att dina pilotskor representerar blir sannolikt sidojusteringen viktigare. Grundinställningen bör dock vara lika spekulerar

Thure
 
Asymmetrisk skridsko

Nåväl det handlar inte bara om att att göra en ny profil. Utan:

Två nya profiler (handlar om spåret för skenan)
Två nya program för hålbilden.
Två nya varianter hållare för ipressning av skenan.
Två nya varianter för "nitningen"
Två nya jiggar för monteringen av bindningen. Åtminstone avpassning av jiggen.

Viktmässigt om man kapar bort ca 1 cm aluminium på insidan av skridskon spar man ca 20 gram/st. Men köper förstås att man kan gå ner i skäret mer om kapar lite på insidan. (Samtidigt har jag noterat att det finns ett fåtal som flyttar bindningen inåt eller nästan sätter bindningen max diagonalt.

Mest vikt tror jag att skulle spara om man gjorde hade en lättare(skid)bindning.

Det är kul att göra skridskor men helt lätt är det inte och det är kostsamt att plocka fram nya modeller.

(Men ibland får man ju glädja sig åt beröm från våra kollegor i branchen. Kopiorna eller varianter på temat kommer snabbt....)

Hälsar Ragnar
 
test.jpg



Har modifierat mina blå och upptäcker att de är ganska lika de röda. 5 cm kortare i nosen. Tycker de blivit smidigare vid översteg och rent allmänt. Klättrar sämre på ojämnheter vid åkning på frusen flakis etc.
 
Snyggt!

Tänkte göra det samma med mina, det ser riktigt prydligt ut - vad använde du för 'kapare' för att inte sabba stålet? Vinkelslip eller bågfil? Har sett en del mindre 'snygga' kapningar och tänkte undvika att sabba skenan.

Mvh Rickard
 
Re: Snyggt!

rickard svanström; sa:
Tänkte göra det samma med mina, det ser riktigt prydligt ut - vad använde du för 'kapare' för att inte sabba stålet? Vinkelslip eller bågfil? Har sett en del mindre 'snygga' kapningar och tänkte undvika att sabba skenan.

Mvh Rickard

Modifieringen gjordes av en kompis. Vinkelslip, sedan pelarslip m aluoxidskiva och slutligen diamantbryne. Det är så tunnt stål så det blir inga skador om man är försiktig. Första 2 cm behålls gamla radien. För detaljinfo kontakta roland.hedn@telia.com
 
surpa; sa:
Någon som testat skyllemarks röda skridsko?

Skulle gissa att jag var den första att köpa denna skridsko på just Slipspecialisten. Representanten från Skyllermarks hade precis varit i butiken för att lämna det första exet från Tyskland. Svårt att stå emot säljargumenten så det blev ett par trots det betydligt dyrare priset (än blåa skridskon).
Har inga erfarenheter av löshälsskridskor sedan tidigare så jag har svårt att ge några direkta synpunkter förutom vad som redan kommit fram, att den har brantare uppslipning fram och kortare slipradie (25-30m). Annars ska den vara likadan som den blåa skridskon. Det enda som egentligen talar för att man ska föredra den framför blå skridskon är väl att den är ny och ser annorlunda ut!
 
Hej Sören!

Anledningen till att vi har gjort en provserie av Skyllermarks RöD är att vi vet att en del har kapat av våra Blå och gjort en brantare uppslipning. Vilket kan vara en fördel vid tex översteg. Men med en brantare uppslipning uppfattar en del att den klättrar sämre vid ojämnheter.
Vi försöker vara lyhörda för vad kunden önskar sig.

Den serie vi gjort är en 47 cm för NNN BC binding vilket är en BLÅ 51 cm som är avkapad. Alltså samma kurva etc fram till uppslipningen.

Avkapad låter väldigt enkelt men att ta fram den den röda innebär två nya program ett för den nya formen på skenan ett för den nya formen på den nya plattan. + en del andra anpassningar och en del "handarbete" att putsa av dom nya formerna.

Vi tillverkar våra skridskor i Sverige närmare bestämt i Skarpnäck någon mil från Stockholms centrum.

Hälsar Ragnar
 
Snyggt!

Jag skulle också vilja modifiera/slimma mina Blå på motsvarande sätt, men vågar nog inte pröva själv. Vet nån var (i Sthlm) kan jag lämna in skridskorna för ett sånt jobb och vad kan det tänkas kosta?

/b-col
 

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...