Ska börja cykla, behöver råd från erfarna.

Hej igen! Du ska nog ha storlek 58. Har handlat från denna sajt och det har fungerat ok.

Ovan cykel kan jämföras med nedan som kostar 12.695:-

Merida Road Race 904 (09)
Motionsracer 12.695 kr

//Peter
 
Senast ändrad:
Hej igen! Du ska nog ha storlek 58. Har handlat från denna sajt och det har fungerat ok.

Ovan cykel kan jämföras med nedan som kostar 12.695:-

Merida Road Race 904 (09)
Motionsracer 12.695 kr

//Peter
Strl 58 låter rätt stort för en 1,8 m lång person. Jag är så lång och har en 56, som nästan är för stor för mig. Det är iofs en annan cykel (Specialized S-works) men ändå...
 
Nej, det gjorde han inte. Han skrev att han hade haft problem med begagnade prylar. Det är alldeles för vagt för att jag ska svälja det som ett godtagbart skäl att välja bort den vettigaste inköpsstrategin.

Mitt inlägg började skrivas innan Haskell skrivit sitt, så min kommentar syftade alltså på Tårtans fråga "Skulle du kunna specificera vad som behövs som gör att min budget på 7000 kr inte håller?".

Vådan av att inte citera.
 
Om du främst ska köra runt på Djurgården är mitt råd är att du ska ta alla råd om vad du "måste" ha med en nypa salt......

Just nu finns det t.ex. några tänkbara cyklar till salu i Stockholmsområdet på Blocket, t.ex. en Biachi ML3 (önskar bud, prova med en 1000-lapp under din budget!), en Scott Speedster för 6500.- och en Trek 1.5 för 7000.- (snygg, fabriksny). Så det är bara att sätta igång och maila eller ringa!
 
Just hemkommen från en träningstur på cykel.
Jag har en Nishiki cityhybrid av något slag. Inget bockstyre där. Däcken är ganska breda och har någorlunda grov mönstring.
Jag var klädd i en blandning av bomull och syntet. Inga cykelshorts.
Jag använder verktygen i min vanliga verktygslåda där hemma, plus några såna där däckavtagare. Med det klarar jag av att göra de viktigaste justeringarna (i alla fall det jag förstår mig på).

En elak tolkning av en del tidigare inlägg är att jag kanske inte borde kunna träningscykla med den dåliga utrustningen.

Men det gör jag.

Om jag ska investera i någonting så är det ett par cykelshorts. Dagens tur på 75 minuter gav lätt känning av skavsår från sadeln, vill jag cykla längre behövs nog något bättre.

Min poäng här är att du inte behöver köpa på dig skitfina grejer och en fullutrustad cykelverkstad för att kunna komma igång och börja njuta av att cykla. Blir man biten kan man komplettera/förnya så smångingom.

/OJ
 
Min cykelkompis köpte sig en ny Fuji Newest i våras. Visserligen hade den stått i ett år hos cykelbutiken men 4995:- var han väldigt nöjd med. Han e skitnöjd med cykeln.

Jag har o-så tränat flera år o även cyklat Vättern på en hybrid, Nishiki Pro SL. Visserligen med betydligt smalare däck men ändå.

Allt funkar, de handlar bara om vad man väljer.
 
Cykla och var glad!

Klart du ska köra på Oscars lösning! Satt och läste inläggen innan och det kändes som ganska hopplös och otrevlig läsning. Ska du cykla i Sthlm så kommer du hem oavsett om du får punka, kedjebrott eller vad som helst.

Alla har vi en budget för vad cyklandet får kosta och behöver man cykla i t-shirt och vanliga shorts så kan man väl göra det.

Köp en cykel (ny eller begagnad avgör du) och ge dig ut och cykla! Komplettera med annan utrustning kan du göra senare när du behöver. Allt behöver ju faktiskt inte pajja på en gång.

Lycka till!
 
Nu känner inte jag alls till vägarna kring Gärdet och Djurgården men en racercykel som primärt kommer att användas i innerstan låter lite fel enligt mig. Är en racer rätt val av cykel?
Innan min cykel blev stulen så hade jag en Nishiki Pro SL (hybrid) som köptes på just 'fjolårets model rea' och var grymt nöjd med den. Nu när jag ska köpa en ny så kommer det att bli en racer eftersom jag cyklar till och från jobbet (Kungsholmen - Täby) och tävlar mot klockan. Det finns rätt långa sträckor där jag kan dra på och skulle tjäna på att ha en mer frammåtlutad sittställning för att komma undan vinden. Hur är det ute på Gärdet? Skulle jag ha cykeln till mer innerstadsbruk så skulle jag köpa en Pro SL igen.
Kringutrustning så tycker jag det ända du behöver tänka på förrutom hjälm är pedaler och skor. Vill du sitta fast med fötterna? Jag som har en ganska lång sträcka skulle inte kunna tänka mig cykla utan, så det blev ett par SPD pedaler och skor. I innerstan känns det inte som jag skulle ha lika mycket nytta av dem, men förhoppningsvist är det lite lugnare med trafiken ute mot Gärdet och Djurgården. Är du en laglydig cyklist och har många rödljus på sträckan? Då behöver du kanske stanna lite för ofta för att det ska vara värt att skaffa SPD pedaler o skor (och en racercykel för den delen).
Till skillnad mot många andra så tycker inte jag att vattenflaskor, tights och solglasögen när det är mulet ute behövs.
Tjoa gärna till vad det blev för cykel i slutändan då jag ännu inte hittat en ny och har ungefär samma budget som du.
 
Väl skrivet svar Michael. Hyfsat lugn trafik på Gärdet och Djurgården och i och med att jag bara ska använda cyklen till nöje/träning så får det nog bli en racer. Får ta mig en funderare på det där med pedalerna dock.
 
Man kommer visserligen ganska långt med vanliga verktyg, men när man ska byta kassett och klingor fram så behövs det allt som oftast lite specialare för att få loss grejorna, och byta behöver man om man cyklar lite sträcka...

Gällande pedaler och skor så spelar det ingen roll om det är tätt mellan rödljusen, jag skulle inte välja att motionera utan möjligheten att klicka fast skorna och kunna göra ett ordentligt varv med fötterna.

Cykelbyxor är skönt när det blir lite mil på sadeln, men är det en runda på ett par kilometer i stadstrafik så kanske det inte är prio nummer ett, då skulle jag faktiskt lägga pengarna på skor och pedaler först. Övriga kläder kan köpas när budgeten tillåter, även en vanlig t-tröja funkar, även om fickorna på ryggen är väldigt praktiska, det är faktiskt anledningen till att jag använder cykeltröja. Tight passform kan man få på andra plagg också.

När det gäller cykel så är självklart begagnat det mest ekonomiska alternativet och även om man väljer nytt så är det allt som oftast bara en efterjustering efter ett par veckor (och ett lagom antal mil så att cykeln hinner röra på sig) som ingår i samband med köp, något som man ändå bör lära sig att klara av själv om man vill vara någorlunda självgående.
Precis som några andra ger uttryck för så är frågan vilken cykel du bör skaffa. Jag skulle inte vilja ha en racer som enda cykel då den är för specialiserad och rent ut sagt opraktisk för vardagsbruk. Det är ett motionsredskap och egentligen inget annat. Kommer detta att vara din enda cykel så titta på en lite mer slimmad hybrid som ger dig bättre framkomlighet i stan och kapacitet för lite last om du skulle behöva det.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Picea Hur hårt ska man pumpa? Landsvägscykling 56
olaab Parkera bil på Öland 7 dagar? Ska cykla runt och njuta. Landsvägscykling 6
olaab Hitta längre bilparkering, Göteborg? Ska cykla Kattegattleden ToR. Landsvägscykling 4
amanda_lampray.se Vilken cycloscross ska jag köpa? Landsvägscykling 4
Steven82 Är det en Comp jag ska ha? Landsvägscykling 6
SeekOut Vad ska jag ha för cykel? Landsvägscykling 12
Pysse Hur hårt ska man köra? Landsvägscykling 3
hannulan Ska det vara så här Landsvägscykling 19
vid klickande ljud när man inte trampar ska gå att välja bort hur? Landsvägscykling 12
Dayana Vad ska man köpa? Landsvägscykling 2
Seagull offshore Vill börja träna Landsvägscykling 3
Martiniiiii Cykla Vättern sub 9 hjälp mig välja cykel Landsvägscykling 10
Snödrivan Cykla med stort paket Landsvägscykling 15
Calexico Varför så svårt att cykla sakta? Landsvägscykling 36
tango P1-programmet Cykla åter sommaren 2019 Landsvägscykling 1
tango Cykla i public service Landsvägscykling 2
Christian1 Cykla på Mallorca...önskar tips! Landsvägscykling 6
Christer61 Cykla efter strålbehandling Landsvägscykling 4
sallan88 Cykla Halmstad-Linköping Landsvägscykling 1
Tonycrona Cykla med knäproblem? Landsvägscykling 1
niking Gå eller cykla Landsvägscykling 0
angr Cykla långt med racer Landsvägscykling 9
kampargard Cykla till Indien Landsvägscykling 4

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.