Rökning av fisk

Här kommer min rökta jul-lax.
Den är kallrökt på ene/ris.
Saltat i 9tim med grovsalt. Sedan spolade jag bort saltet.

fick sedan hänga på tork i 24 tim innan den kom in i röken. Rök tiden var 8 tim. ( pga storleken)
Det blev ett meeeget bra resultat.
 

Bilagor

  • 283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    2.9 MB · Visningar: 201

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Jag har inte mer lax i frysen nu!!
Hadde en misslyckad rökning för ett par vek sedan.
Då blev laxen varmrøkt. Vill inte skriva om var den laxen blev av! 10 st 4-9 kg
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips