Rökning av fisk

Här kommer min rökta jul-lax.
Den är kallrökt på ene/ris.
Saltat i 9tim med grovsalt. Sedan spolade jag bort saltet.

fick sedan hänga på tork i 24 tim innan den kom in i röken. Rök tiden var 8 tim. ( pga storleken)
Det blev ett meeeget bra resultat.
 

Bilagor

  • 283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    2.9 MB · Visningar: 206

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Jag har inte mer lax i frysen nu!!
Hadde en misslyckad rökning för ett par vek sedan.
Då blev laxen varmrøkt. Vill inte skriva om var den laxen blev av! 10 st 4-9 kg
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips