Rökning av fisk

Här kommer min rökta jul-lax.
Den är kallrökt på ene/ris.
Saltat i 9tim med grovsalt. Sedan spolade jag bort saltet.

fick sedan hänga på tork i 24 tim innan den kom in i röken. Rök tiden var 8 tim. ( pga storleken)
Det blev ett meeeget bra resultat.
 

Bilagor

  • 283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    283B10BD-BC05-4492-89B5-AA93626DD259.jpeg
    2.9 MB · Visningar: 215
Jag har inte mer lax i frysen nu!!
Hadde en misslyckad rökning för ett par vek sedan.
Då blev laxen varmrøkt. Vill inte skriva om var den laxen blev av! 10 st 4-9 kg
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips