RevolutionRace - kvalitet?

Jag står i begrepp att köpa en skaljacka, och har funderat på Revolutionrace. De ligger ju rätt mycket billigare i prisklass om man jämför med Fjällräven/Haglöfs/Lundhags etc. Är det nån som har erfarenheter av märket, jämfört med övriga stora friluftsmärken? Hurdan är kvaliteten jämfört med ex Fjällräven eller Haglöfs?
 
Jag kan inte säga något om hur de står sig mot FR eller Haglöfs. Men de av mina bekanta som har deras byxor tycker att det är bra kvalitet för pengarna.

Finns ju ganska många användarrecensionen på deras hemsida om jag minns rätt så det kan ju ge en fingervisning.
 
Har köpt 3 par byxor av dom (köpte alla samtidigt).
Det var en 4 år sedan eller så och DÅ övergav jag dom eftersom kvaliteten DÅ var alldeles för låg.
Fick laga alla 3 paren hos en skräddare pga att olika sömmar sprack.
Tyget i fickor som slets ut blixtfort av att jag hade en mobiltelefon i fickan tex.

RR ersatte utan knussel mina utlägg men jag återgick iaf till Haglöfs och Lundhags och har inte ens funderat på att testa RR efter det.

Tänker att man får lite det man betalar för.
 
Jag har några olika byxor från RevRace sedan några månader. Jag har inget att klaga över än förutom att det var något vattenskydd på vissa partier i ena byxan vilket jag missade vid köp, men det kan jag ju inte direkt klaga över att jag själv inte var uppmärksam. Kvaliteten verkar bra vad jag kan bedöma.
 
Hej,

Kan kanske komma med lite vettig info kring RR-byxor. Då det var dags att byta ut mina gamla Fjällräven så tänkte jag gå utanför min comfortzone och prova något annat än Fjällräven eller Lundhags.

Med det sagt så köpte jag ett par GPX Pro pants tror jag dem heter. En av de dyrare av deras modeller ifall det nu spelar roll. Komfort och funktion är fantastiska. Skönaste byxorna jag haft. Tyvärr däremot så dröjde det inte länge förens tyget i grenen slets sönder och det började bli håll. Min användning är dock dagligen i form av hundpromenader samt att jag sedan är ute på 3-4 längre turer i fjällen varje år.

Men som sagt. 7 månader sen gick dem sönder så kvalitén är definitivt inte desamma som Lundhags eller Fjällräven. Med det sagt så funderar jag på att köpa ett par nya men då sy stärka upp grenen med ett extra lager tyg.
 
Jag har två par Hyper Pro som jag använder så gott som dagligen som vardagsbyxor. De används också till mtb-cykling, lite skidåkning och har varit ute på några skogsturer. Det ena paret är snart tre år gammalt, det andra paret har drygt ett år på nacken. Båda paren är hela och utan tecken på slitage. Jag har ett par Fjällräven Keb som är ungefär lika mycket använda. De är också hela, men ser avsevärt mycket mer slitna ut.
 
Sugen på GPX Pro pants men väldigt delade åsikter här. Att de går sönder efter 7 månader är ju illa. Det går väl bara att reklamera?
 
Sugen på GPX Pro pants men väldigt delade åsikter här. Att de går sönder efter 7 månader är ju illa. Det går väl bara att reklamera?

Halva kvaliteten för halva priset typ. Tyget är rejält så det håller nog, men sömmarna återstår att se på mina. De lär dock hålla länge för de används sällan. För att de känns plastiga och svettiga. Jag hade hoppats på att de skulle kännas som vanliga polycotton/stretch-vandrarbyxor men jag tyckte det blev betydligt svettigare. Underbart att vara tillbaka i Lundhags nu!
 
Jag har flera RR-byxor av olika modeller. Överlag är jag rätt nöjd med kvalitetén. Med detta sagt måste jag säga att dragkedjorna har en förmåga att gå sönder lite väl snabbt. Å andra sidan tycks detta vara ett problem med YKKs nylonspiralkedjor i stort så det kanske man inte skall lasta RR för. Åtminstone lokalt där jag vistas är också RR mycket populärt bland hundägare, i alla fall bland dem som aktivt tränar och tävlar med hund och även om nötningen vid hundträning är lite annan är när man vandrar så sliter det en del på kläderna, det slitaget klarar de bra.
 
Jag har 2 RR-byxor som jag är nöjd med; helt OK för pengarna. Används både i medelhavsklimat och i svenska fjäll. Dock är de ju lite snäva, som de flesta moderna fritidskläder. Egentligen trivs jag bättre i bylsiga/vida byxor, så det får det nog bli när det är dags för nya byxor..

Gällande kvaliteten har jag alltså inget att klaga på. Jag tror att kvaliteten kan skilja sig ganska så mycket också inom samma fabrikat, exv. har mina bästa resp. sämsta byxor (sömmar som gått upp, dragkedja som gått sönder) varit från FR.
 
Jag har tre olika modeller på byxorna och är överlag nöjd. Första paret jag köpte, som var gpx pro fick jag hål i fickan efter nycklarna. RR kände till problemet och har åtgärdat i nyare batchar.Dock var dom över året gamla så jag försökte aldrig med kundtjänst där. I övrigt har dom hållt fint.
Köpte ett par zipoff där dragkedjan för att göra dom till shorts gick sönder alldeles för snabbt, men med snabb service från kundtjänst fick jag nya. Helt utan knussel. Heder till snabbheten och hanteringen av det ärendet.
Andra grejer har hållt kanon. Shorts och jacka har jag utöver de tre brallorna. Inga som helst problem (förutom att shortsen verkar ha krympt i midjan de senaste åren, eller så är det midjan som växt )
 
En sak att tänka på är att Revolution Race är ett riktigt jävla skojarföretag. Deras miljöpolicy skrattretande oprecist skriven (den förpliktigar till ganska exakt ingenting utöver att följa kinesisk lag, det är där de tillverkar sina grejer). De skriver utan att skämmas att de använder de bästa material som finns (vilket strängt taget är ett påstående som inte får göras i marknadsföring om du inte kan styrka det, vilket förstås är omöjligt när det kommer till standard-syntet och helt vanlig bomull).

Och bara några veckor innan börsnoteringen anlitade de en sk. influenser för att ÅKA UT I NACKARESERVATET OCH ELDA DIREKT PÅ KLIPPORNA!

Obegripligt nog kom de undan med att plocka ner filmen. Blev någon artikel i reklambranschtidningem Resumé, inte mycket mer.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.