Renkött ?

För mig personligen är renkött det mest närproducerade och ekologiska jag får tag på. Äter det mycket hellre än kött som färdats långa sträckor. Jag inser dock att inte alla har samma möjligheter som vi när det gäller fisk och vilt (samt ren).

Vet du ingen jägare som du kan få köpa viltkött av ?

Älg eller annat vilt skjutet och styckat hemma runt stugknuten är ännu mer ekologiskt och närproducerat, och framförallt inte vallat med helikopter och crossmotorcykel. ;)
 
Vet du ingen jägare som du kan få köpa viltkött av ?

Älg eller annat vilt skjutet och styckat hemma runt stugknuten är ännu mer ekologiskt och närproducerat, och framförallt inte vallat med helikopter och crossmotorcykel. ;)
Kanske uttryckte mig lite otydligt, här i byn får man tag i både vilt och renkött utan problem så det har blivit lite av basföda. Men jag är tacksam och inser att det är inte alla förunnat att ha det så.
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Som någon nämnde så spelar den slutgiltiga vikten roll. "Till 100g torkat renkött har 180g renkött använts" förmodligen inte rätt siffror men ni förstår principen. Sen är det ingen gigantisk produktion av renkött överhuvudtaget. Då blir priserna lätt dyrare än vad man är van vid. Det är ju trots att privatpersoner som äger sina renar och livnär sig på dem.

Jag själv betalar lätt 799:-/kg för torrkött, men helst gör jag eget.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips