Renkött ?

För mig personligen är renkött det mest närproducerade och ekologiska jag får tag på. Äter det mycket hellre än kött som färdats långa sträckor. Jag inser dock att inte alla har samma möjligheter som vi när det gäller fisk och vilt (samt ren).

Vet du ingen jägare som du kan få köpa viltkött av ?

Älg eller annat vilt skjutet och styckat hemma runt stugknuten är ännu mer ekologiskt och närproducerat, och framförallt inte vallat med helikopter och crossmotorcykel. ;)
 
Vet du ingen jägare som du kan få köpa viltkött av ?

Älg eller annat vilt skjutet och styckat hemma runt stugknuten är ännu mer ekologiskt och närproducerat, och framförallt inte vallat med helikopter och crossmotorcykel. ;)
Kanske uttryckte mig lite otydligt, här i byn får man tag i både vilt och renkött utan problem så det har blivit lite av basföda. Men jag är tacksam och inser att det är inte alla förunnat att ha det så.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Som någon nämnde så spelar den slutgiltiga vikten roll. "Till 100g torkat renkött har 180g renkött använts" förmodligen inte rätt siffror men ni förstår principen. Sen är det ingen gigantisk produktion av renkött överhuvudtaget. Då blir priserna lätt dyrare än vad man är van vid. Det är ju trots att privatpersoner som äger sina renar och livnär sig på dem.

Jag själv betalar lätt 799:-/kg för torrkött, men helst gör jag eget.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips