Provianttips?

Jag planerar att vandra Adisko-Nikka i mitten av augusti i år. Jag kommer att sova i stugorna längs med leden, men jag vill försöka att bära med mig den mesta av provianten själv (för att spara lite pengar).

Själv föredrar jag Bullens pilsnerkorv och köttsoppa (konserver),jägarsnus, varma koppen, nudlar och påsmat där man äter direkt ur påsen när man är ute på tur.

Undrar om någon där ute har några nyttiga och praktiska mattips när man ska ut på en veckolång tur?

Mvh Johan
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Boreal; sa:
Jag planerar att vandra Adisko-Nikka i mitten av augusti i år. Jag kommer att sova i stugorna längs med leden, men jag vill försöka att bära med mig den mesta av provianten själv (för att spara lite pengar).

Själv föredrar jag Bullens pilsnerkorv och köttsoppa (konserver),jägarsnus, varma koppen, nudlar och påsmat där man äter direkt ur påsen när man är ute på tur.

Undrar om någon där ute har några nyttiga och praktiska mattips när man ska ut på en veckolång tur?

Mvh Johan


Det finns tidigare trådar där en del folk, t ex jag, ger
tips på riktigt ENKLA lösningar

il C
 
Ett annat tips är att skippa alla konserver, om du inte finner ett nöje i att bära tyngre packning än du behöver.
 
Når jeg er på tur har jeg pulversuppe med som basis.
Dette kombinere jeg med kulhydrater i form af potetmos,
pasta(snarkogt markaroni)eller couscous, proteiner får jeg fra røget bacon,peperonipølse(korv) eller anden
"langtidsholdbar"korv. Vanlige typer korv kan også bruges de første dage. En pose ristede/sprøstekte løk
kan piffe det hele lidt op, og vejer jo ikke meget.
Dette var kveldsmaten som du sikkert forstår. Morgenmaten består som regel af havregryn og kaffe/varm kakao, eller loganbrød med ost (på tube) eller en tyk skive spegepølse.
Mens jeg vandre gør jeg ikke det store ud af maten, jeg spiser bare mørk sjokolade, nødder,kiks,tørrede bananer, peanuts(salte),tørrede abrikoser og lignende.
håber det var til lidt hjelp.mvh Jens Peter
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips