Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Potatismos dosering samt hur man ´piffar ´upp
- Trådstartare hsp
- Start datum
Aktuellt
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
En av anledningarna till att jag numera undviker frystorkat till förmån för hemmatorkat är utseendet på maten. Med din metod verkar även det hemtorkade se ut som frystorkat klegg. Burrr.Blötlägg kött, torkade grönsaker, torrmjölk mm i samma behållare och koka sedan allt och rör ner pulvermos. Torkade örter funkar utmärkt i.
Hejsan, vi kör kokosmjölk till moset. Finns även i pulverform.
Mvh💕
Mvh💕
Enligt mitt tycke blir pulvermos betydligt bättre av att göras på mjölk. Fast det släpar man förstås inte så gärna med sig på tur, men mjölkpulver funkar också (Sempers skummjölkpulver har jag inte testat, men jag föreställer mig att helfeta Nido är godare). Då kan man till nöds klara sig utan extra smör eftersom mjölkpulvret har lite gräddig smak.
Utöver det är nästan allt som är gott funkis: Parmesan (eller annan ost för all del), örter, bacon (-fett), salami (behöver inte stekas, väldigt praktiskt, själv är jag svag för ungersk pick-salami), vitlök (-spulver), stekt lök, stekt svamp, citron (fruktköttet, hackat, kalas om man ska äta fisk), svartpeppar (om inte ett måste så iallafall ganska nära). För att nämna några saker.
Med sovel till eller i blir moset en rimligt komplett måltid. Vitaminer är inte så noga om man inte ska vara borta länge, men den orolige kan ju käka ett multivitaminpiller eller ta med lite torkad frukt eller så.
Utöver det är nästan allt som är gott funkis: Parmesan (eller annan ost för all del), örter, bacon (-fett), salami (behöver inte stekas, väldigt praktiskt, själv är jag svag för ungersk pick-salami), vitlök (-spulver), stekt lök, stekt svamp, citron (fruktköttet, hackat, kalas om man ska äta fisk), svartpeppar (om inte ett måste så iallafall ganska nära). För att nämna några saker.
Med sovel till eller i blir moset en rimligt komplett måltid. Vitaminer är inte så noga om man inte ska vara borta länge, men den orolige kan ju käka ett multivitaminpiller eller ta med lite torkad frukt eller så.
En klassiker som jag brukar köra och rekommenderar varmt är
Pulvermos gjort rakt upp och ner
Egentorkade morötter som blötläggs och steks upp i smör
Några skivor stekt fläsk
En klick lingonsylt
Mums filibabba
Pulvermos gjort rakt upp och ner
Egentorkade morötter som blötläggs och steks upp i smör
Några skivor stekt fläsk
En klick lingonsylt
Mums filibabba
I skolbespisningen (Bergaskolan, Uppsala, 1965-1971) serverades ofta en rätt kallad lappskojs som till 99% bestod av potatismos och till resterande del av vad jag gissar var rimmat kött (illröda trådar som smakade litet salt). Med litet mer generös tilldelning av rimmat eller rökt kött borde lappskojs fungera utmärkt som fältmässig mat.
Lappskojs fick jag också i plugget, men då hade man inlagda rödbetor till också som smakförhöjare.
Här kommer lite mostips från norr, vad passar väl bättre än att låta Hooja visa hela receptet.
ca: 55 sekunder in visas själva tillredningsprocessen, som sedan föls av lite piff för att göra måltiden oemotståndlig.
ca: 55 sekunder in visas själva tillredningsprocessen, som sedan föls av lite piff för att göra måltiden oemotståndlig.
Dela:
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg