På en låga

Nog finns det alternativ till att bara äta frystorkat?

Första delen av turen äter du färskvaror, kallrökt fläsk, frysta köttbitar (som tinar i ryggan), ägg (som alltså inte behöver kylförvaras).

Sedan äter du blandat av frystorkat från butik, ugnstorkat, grötvarianter med torkad frukt, rötter (rallarros, vass, hundkäx mm) kokta med buljongtärningar, kanske lite fisk, sojafärs och annat från hälsodisken av butiken med lite torkade kryddor för smaken.

Det jag undrar är hur effektivt det är med vacuumpackad mat, vad gäller hållbarhet alltså?
Om man kan få maten ompackad i mindre paket i butiken borde det inte vara bekymmer att få det ena och andra vacuumpackat.
Men hur länge det håller skulle jag vilja veta...
 
Är det inte frystorkat så är det vått och vacum eller gasförpackat.
Torkad mat saknar vatten för tillväxt.
I vacumpack växer bakterier normalt i och på maten.
I gasförpackat håller de sig i schack.
Som alltid vid frågan hur läge håller sig maten kommer motfrågan, vilken mat och vilket temperaturområde.
Är det kallare än i kylskåpet så fungerar ryggsäcken som ett dyligt. Är det varmare blir det livligare...
Torkat är trevligt och kan bli mkt gott.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips