På en låga

Nog finns det alternativ till att bara äta frystorkat?

Första delen av turen äter du färskvaror, kallrökt fläsk, frysta köttbitar (som tinar i ryggan), ägg (som alltså inte behöver kylförvaras).

Sedan äter du blandat av frystorkat från butik, ugnstorkat, grötvarianter med torkad frukt, rötter (rallarros, vass, hundkäx mm) kokta med buljongtärningar, kanske lite fisk, sojafärs och annat från hälsodisken av butiken med lite torkade kryddor för smaken.

Det jag undrar är hur effektivt det är med vacuumpackad mat, vad gäller hållbarhet alltså?
Om man kan få maten ompackad i mindre paket i butiken borde det inte vara bekymmer att få det ena och andra vacuumpackat.
Men hur länge det håller skulle jag vilja veta...
 
Är det inte frystorkat så är det vått och vacum eller gasförpackat.
Torkad mat saknar vatten för tillväxt.
I vacumpack växer bakterier normalt i och på maten.
I gasförpackat håller de sig i schack.
Som alltid vid frågan hur läge håller sig maten kommer motfrågan, vilken mat och vilket temperaturområde.
Är det kallare än i kylskåpet så fungerar ryggsäcken som ett dyligt. Är det varmare blir det livligare...
Torkat är trevligt och kan bli mkt gott.
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips