Övernattningstur!

Hej! Vi har diskuterat det här med att använda oss av en Muurikka på lördag. Jag tänker åka och köpa en för utlottning på under kvällen. För dig som vill vara med och ta del av lottningen, ta med dig kontanter motsvarande 100 kr.

Nästa sak är att laga mat. :) Finns det någon som har förslag på maträtter? Isåfall kan vi ta med oss olika ingredienser och sen laga god mat. Ett annat förslag är att alla tar med något gott att dela med sig av. Frågan är fri.

:)
 
Senast ändrad:
Hej! Vi har diskuterat det här med att använda oss av en Muurikka på lördag. Jag tänker åka och köpa en för utlottning på under kvällen. För dig som vill vara med och ta del av lottningen, ta med dig kontakter motsvarande 100 kr.

Nästa sak är att laga mat. :) Finns det någon som har förslag på maträtter? Isåfall kan vi ta med oss olika ingredienser och sen laga god mat. Ett annat förslag är att alla tar med något gott att dela med sig av. Frågan är fri.

:)

Bra initiativ !! Ska leta rätt på ett antal kontakter i min telefonbok som kan vara värda något typ en hundring XD // Andreas
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Fläskfilé á la muurikka

Fläskfilé á la muurikka

Ingredienser
500 g Svensk fläskfilé
2 st morötter
ca 50 g smör
12 st champinjoner
1 purjolök
1 dl rött vin
1 burk CANTADOU 4 peppar
3-4 dl grädde
1 tomat

Gör så här
Skär filén i lagoma bitar, skär morötterna i ganska små stavar, hacka purjon och skär svampen. klyfta tomaten.

Stek filén och morötterna i smöret några minuter
fräs på purjon och svampen
Häll i vinet och koka ha sedan i färskosten och grädden koka ihop, lägg i tomat.

Mummsigt skulle jag tro !!! // Andreas
 
Antingen tar var och en med sig ingredienser eller ännu hellre, den eller de som lagar maten bestämmer vad och även delar ut uppgifter till oss andra, vad vi ska ha med.

Glenn
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips