Övernattningstur!

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Hej! Vi har diskuterat det här med att använda oss av en Muurikka på lördag. Jag tänker åka och köpa en för utlottning på under kvällen. För dig som vill vara med och ta del av lottningen, ta med dig kontanter motsvarande 100 kr.

Nästa sak är att laga mat. :) Finns det någon som har förslag på maträtter? Isåfall kan vi ta med oss olika ingredienser och sen laga god mat. Ett annat förslag är att alla tar med något gott att dela med sig av. Frågan är fri.

:)
 
Senast ändrad:
Hej! Vi har diskuterat det här med att använda oss av en Muurikka på lördag. Jag tänker åka och köpa en för utlottning på under kvällen. För dig som vill vara med och ta del av lottningen, ta med dig kontakter motsvarande 100 kr.

Nästa sak är att laga mat. :) Finns det någon som har förslag på maträtter? Isåfall kan vi ta med oss olika ingredienser och sen laga god mat. Ett annat förslag är att alla tar med något gott att dela med sig av. Frågan är fri.

:)

Bra initiativ !! Ska leta rätt på ett antal kontakter i min telefonbok som kan vara värda något typ en hundring XD // Andreas
 
Fläskfilé á la muurikka

Fläskfilé á la muurikka

Ingredienser
500 g Svensk fläskfilé
2 st morötter
ca 50 g smör
12 st champinjoner
1 purjolök
1 dl rött vin
1 burk CANTADOU 4 peppar
3-4 dl grädde
1 tomat

Gör så här
Skär filén i lagoma bitar, skär morötterna i ganska små stavar, hacka purjon och skär svampen. klyfta tomaten.

Stek filén och morötterna i smöret några minuter
fräs på purjon och svampen
Häll i vinet och koka ha sedan i färskosten och grädden koka ihop, lägg i tomat.

Mummsigt skulle jag tro !!! // Andreas
 
Antingen tar var och en med sig ingredienser eller ännu hellre, den eller de som lagar maten bestämmer vad och även delar ut uppgifter till oss andra, vad vi ska ha med.

Glenn
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips