Nya Sverigeföraren

Sverigeföraren.se

Jag ska ta upp dina förslag under ett möte vi ska hålla imorgon och se vad som är möjligt och inte (Jag återkommer imorgon).

Ett tips: Efter att du publicerat föraren kan du klicka på "mina förare" så får du upp de förare som du redigerar. Då slipper du använda sök för att hitta rätt.

Nu är det godnatt för dagen. Diskussionerna fortsätter imorgon :)
 
Angående redigera ledinformation på egen sida:

Vad händer om två leder med samma namn fast på två olika klippor? Hur vet man vilken man ska länka till om man ska klistra in en länk på facebook? http://www.sverigeforaren.se/flourtanten/ förr hette det väl typ http://www.sverigeforaren.se/fjällbo/flourtanten/ ?

När man redigerar en sida så får man upp olika varningsmeddelanden, prova själva så märker ni vilka ni får upp. Detta redigeringsläge känns också onödigt plottrigt och svårnavigerat.

Angående lägga in en led: Förr när man la in en led så kunde man lägga in betyg, grad, färg, förstabestigare, trad/sport, längd och annat nyttigt. Hur gör man nu??

Jag har lagt in väldigt mycket tid att få med information om tryckt förare i Sverigeföraren, jag tycker det är viktigt att information om tryckt förare finns med, av två skäl, det ena är att mycket information är taget ifrån tryckta förare, det känns ärligt, och rätt, mot de som har skrivit tryckta förare att faktiskt källhänvisa till dem. Det andra skälet är att om man blir intresserad av ett område kanske man undrar om det finns med i en tryckt förare, i så fall vilka/vilken.

Angående badges: jag läste snabbt vad man ska göra för att få badges, som jag tolkar som en utmärkelse. Inga uppenbara badges för flitigt redigerande, utan bara badges för att man har tillräckligt med likes ifrån olika sociala medier? Om man nu ska ha ett badges-system så ska väl det i huvudsak gynna de som bidrar till själva sverigeföraren, och sekundärt gynna de som bara gillar sverigeföraren men inte bidrar?
 
Sverigeföraren.se

Nu har vi ordnat en hel del kring editera formuläret. Nu laddar användaren enkelt upp filmer och bilder via knappen "Lägg till media".

Ledlänken får en annan URL, sidan skapar inte två exakt lika URL:er.

Självklart ska länkarna till de tryckta förarna vara med. Vi kan ha missat någon sådan när vi plöjde in alla förare. Vi kommer gå igenom alla förare igen för att se att allt stämmer och lägga in saker vi missat. Ledlänkar kommer läggas till på alla inlagda också.

Badges får du om du själv delar en förare till sociala medier. Badges är ett extern plugin som är väldigt begränsat. Det hade som du säger varit mycket bättre att bli belönad för inlagd information och liknande.

Angående de andra funktionerna du efterfrågar så ska vi se över vad som kan göras och inte göras. Vi återkommer om det!
 
Jag ser att bilder och kommentarer upplagda på enskilda leder är borta, och en del av topo bilderna är inte de senaste som laddes upp på förgående Sverigeföraren. Är det någonting som kommer med tiden, eller är det bara att ogilla läget?
 
Sverigeföraren.se

Det är något vi arbetar med att lägga in just nu. Det är väldigt tidskrävande men vi har som mål att ha all information på föregående Sverigeföraren inne på den nya hemsidan innan sommaren kommer.

Vi har allt material, alla kommentarer och topo sparade.
 
Sverigeföraren.se

Vi hänvisar till vårt eget forum för diskussioner kring Sverigeföraren där användaren behöver svar från oss. Det är enklare för oss att hålla koll på vårt eget forum än här på Utsidan.

Vi kommer att vara aktiva och svara på frågor och diskutera kring funktioner och förbättringar.
 
Sverigeföraren.se

Det beror på att vi gjort en stor uppdatering och förmodligen försökte du komma åt klipporna när vi arbetade med sidan. Vi lägger ner väldigt mycket tid på Sverigeföraren och arbetar med den dagligen!
 
Tack och adjö!

Har som de flesta noterat att det varit en del "uppstartsproblem" efter de ändringar som antagligen ingen önskade sig. Försökte nyss upprepade gånger ta mig till en förare som jag minns som lite mer uppdaterad än den tryckta Stockholmsföraren. Det funkade inte, och trots det fantastiskt fina innehåll som funnits på Sverigeföraren, så var det nu sista gången jag slösade en kvart av min tid, och en rejäl skopa frustration på den.
 
Har som de flesta noterat att det varit en del "uppstartsproblem" efter de ändringar som antagligen ingen önskade sig. Försökte nyss upprepade gånger ta mig till en förare som jag minns som lite mer uppdaterad än den tryckta Stockholmsföraren. Det funkade inte, och trots det fantastiskt fina innehåll som funnits på Sverigeföraren, så var det nu sista gången jag slösade en kvart av min tid, och en rejäl skopa frustration på den.

Uppstartsproblem? Man har inte uppstartsproblem på en åtta år gammal hemsida.
 

Bilagor

  • steps-to-problem-solve.jpg
    steps-to-problem-solve.jpg
    37.5 KB · Visningar: 337
Jo. Det är ju det som är det bedrövliga. Uppstart av nåt som framstår som obegripliga förändringar. Men man får försöka vänja sig vid att vara utan denna tidigare tillgång.
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.