Ny typ av cykelväska!

Hittade en för mig helt ny och praktisk lösning för packningen! En ram hängs på pakethållaren och sedan kan man med spännremmar fästa vattentäta säckar, paket, lådor eller vad man vill ha med sig:
http://www.wechsel-tents.de/index.php5?go=PRODUCTS&catalog=ASSESSOIRES&product=Packnology&lan=de
http://www.wechsel-tents.de/media_archive/img/service/packnology.pdf
http://www.meilenweit.net/21002.html
http://www.fahrradtest.de/Fahrradberichte2000/Fahrradartikel_Packnology 4.8.00.htm

Verkar ha funnits på tyska marknaden i några år. Någon som sett nått liknande?
Plastramen ser lite bräcklig ut, men det borde gå att snickra ihop en starkare modell! ;)
Hmmm...
 
Har prövat liknande väskor

Jag köpte liknande "cykelväskor" på Globetrotter för länge sedan. Tyvärr fann jag det rätt så jobbigt att fästa packningen i "cykelväskorna", varför de övergavs. Nu hittade jag den inte... Vanliga cykelväsklor är betydligt smidigare och lättare att packa, anser jag.

För fjällvandringar och dyligt finns det f.ö. brandkårsramar som bygger på samma packningsprincip. De har i princip samma nackdelar som dessa "cykelväskor". Hur ofta ser du folk som vandrar med brandkårsramar? jag har själv provat, men återgått till traditionella ryggsäckar p.g.a. ökad smidighet.

/Niklas
 
Helt värdelös?

Tråkigt att du känner dig lurad!
Det är helt klart fler moment när man skall lasta cykeln. Men menar du att den inte har någon fördel alls? Kan man tänka sig denna pack-lösning som ett komplement till väskor? För det var nog så som jag såg det!
Att ha när man transporterar hem paket, en säck matjord eller när man skall ut och paddla en tur med sin faltkajak.
Skall man leva sitt liv som bilfri krävs nämligen lite finurlighet!
 
Jag hade liknande tankar...

... då jag skaffade dem. då var jag också billös. Nu är jag inte längre billös...

Dock skulle jag ta mig en funderare på en cykelkärra för dylika varutransporter. Det verkar betydligt smidigare ur lastsynpunkt av otympliga saker som inte får plats i en vanlig cykelväska... Större plats och lättare att packa än dessa "cykelväskor".

/Niklas
 
Carradice

Ar det som galler!! Inte om du ska rulla runt med taltkata och massa stormkok kanske, men vi har klarat oss gott och val med Carradice Super C 23 liter, tva veckor pa vagarna i Europa. Talt och rubbet! Helt oslagbart och du behover inte meka dit massa pakethallare och andra saker som rasslar och kan ga sonder. Den har faster du pa sadelfastet enkelt!
Finns att tjacka pa http://www.cykelnetto.com
Yeah
Martin
 
inte så dumt

Jag såg direkt ett användningsområde för den här prylen. Den måste ju vara perfekt när man ska ta med sej GITARREN! Den lilla resegitarren menar jag då. Halsen pekar rakt upp och risken att man smäller den i en bil eller vägg minskar betydligt.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.