Nu är det dags! Vandringskängorna lämnas hemma!

Osama Raid: The Boots Worn by SEAL Team 6

http://news.tacticalgear.com/o ... seal-team-6/
https://alloutdoorsguide.com/v ... the-leather/

Bra spaning, frågan är om det är en sponsorgrej eller att de faktiskt valt ut dem på prestanda.

820g i vikt är ju inte superimponerande, men förstår att dessa håller betydligt bättre än ett par trailrunners på 200g.

Känns inte heller som läger är optimalt på skor som "ska" blir genomblöta.

Gissar att det är andra kvalitéer som gör dessa till deras val.

/G
 
Har köpt ett par Crossamphibian Swift nu. Haglöfs-skorna som jag funderade på från början verkar inte finnas till herr-fötter längre.

Valde Salomon eftersom jag flitigt använder ett par trail-runningskor från just dem, dock med goretex, när jag är ute o lufsar runt i Tyresta. Så förhoppningsvis kommer Swiften att funka lika bra på mina fötter som goretexskorna.

Dessutom är de (Swift) relativt neutrala i både färg och form så om mina fötter inte gillar att vara blöta i tre dygn så kan jag alltid använda dem till vardags eller på kontoret.

Det känns dock fortfarande mycket konstigt att redan innan jag gett mig iväg veta att jag med 100% säkerhet kommer vara blöt om fötterna....
 
Blöt...

Testade idag faktiskt, att vara blöt ett par timmar :D. Promenad efter stranden i regnet med hunden i trailskorna och sedan gick jag lite ärenden som vanligt på stan och det kändes inte så farligt!

Det blev aldrig kallt om fötterna utan mera lite ljummet och det var inga problem med varken skor eller fötter så det lutar mot att jag helt enkelt lämnar dom vattentäta strumporna hemma i år.

Tror mycket är en mental spärr, ungefär som att ta klivet från känga till trailsko.

Påbörjar årets vandring nu på lördag och vilka skorna blir är ännu inte spikat, men det blir låga lätta trail iaf :)!
 
Trail runners (och lätta kängor) är populärt bland specialförband runt om i världen då dom föredrar att vara rörliga. Vet inte om de används vid längre tid ute i fält i våt terräng med tung packning osv.

Lite OT, men jag är väldigt intresserad: Vilka specialförband? De "specialförband" jag har sett på TV/nätet verkar alla vara sjukt tungt utrustade.

Ännu mer OT: Jag var i en av de första värnpliktsårskullarna/förbanden i Sverige som utbildades i "strid i stad", och sprang bl.a. omkring i Långholmens byggnader bland krossat glas, skarpa metallbitar o annan vass bråte. Hade aldrig gått utan kängor med kraftiga sulor (o skyddande kängskaft)! Med den erfarenheten tänkte jag när jag såg ISIS paradera, och bilder från sönderbombade städer, att en armé i gympadojor kommer i längden aldrig i h-e att ha en chans mot en välutrustad armé.

Som sagt "lite" OT.
Inte OT, men personligt: Mina fötter har blivit kass på flera sätt. Om det inte vore så att jag vet att jag måste ha väldigt styv sula (så inte tårna böjs så mycket) o rejäl snörning av kängskaft (för att lite avlasta hälkuddarna (specialsulor o tejpning nyttjas också)) för att kunna gå utan besvärande smärtor mer än 6-8 km, så hade också jag helt klar testat lätta skor. Men nu är det tyvärr som det är, så jag kommer att kämpa vidare i tunga, styva kängor. Men det gör mig inte så mycket. Jag är van, och tycker de är helt OK, trots tyngden o risken för blöta kängor flera dagar i rad.



.
 
Tror mycket är en mental spärr...

Japp. Som liten grabb tyckte jag att hoppa i vattenpölar var bland det roligaste som fanns. Kan fortfarande höra min mammas förmanande röst "Akta så du inte blir blöt.....".

Antar att det är det som fortfarande skramlar runt i bakhuvudet så här 40 år senare. :)

/lasse
 
Inlärt?

Jag tror faktiskt att ni som reflekterar över det här med blöta fötter och uppfostran har rätt. Trots att jag själv gått i meshskor under många år så undviker jag att bli blöt så länge det går men efter en timme är det som regel kört. Jag har aldrig haft några problem med att vara blöt men ändå finns den spärren där.
 
Jag tror faktiskt att ni som reflekterar över det här med blöta fötter och uppfostran har rätt. Trots att jag själv gått i meshskor under många år så undviker jag att bli blöt så länge det går men efter en timme är det som regel kört. Jag har aldrig haft några problem med att vara blöt men ändå finns den spärren där.
Kan bara hålla med.
På Nya Zeeland har jag vandrat på stigar som varit i princip ett enda långt lerigt spår genom regnskogen. Till att börja med försöker man trippa omkring på rötter och stenar men när man väl trampat fel och fått lera upp till knäna är det ingen idé längre och det är väldigt befriande - då är det bara att klampa på!
Det var inte många dagar man hade torra fötter hela dagen men man vande sig och det tog oftast inte lång tid från det att man klivit upp ur vattnet till man värmt upp strumporna tillräckligt för att det inte skulle vara alltför plågsamt.
 
En fundering till er som går med blöta fötter i flera dagar, blir det inte hudproblem med exempelvis uppluckrade trampdynor, häl etc. ?
Överallt i de klassiska rekomendationerna gäller det ju att ta hand om sina fötter och gärna byta till torra strumpor så ofta man kan.
 
Russinfötter

Inga problem med blöta fötter, ett par timmar i torka under kvällen och dom ser ut som vanligt igen - i alla fall mina.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Tobbe C Dags för omsulning? Kläder 12
Kretz Efter 8 år är det nu dags att byta skal! Kläder 7
CrazyFin Dags för nya jackor också! Vilken? Kläder 0
CrazyFin Dags för nya byxor! Vilken? Kläder 0

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.