Mer giftfritt stormkök?

Ja. Jag är medveten om att du inte skrev det jag citerade, men det var ju det inlägget som drog igång hela spåret.

Att man hittat några enstaka misshandlade kök betyder ju inte att majoriteten av kök ser ut så.
 
Jag måste uppenbarligen göra något som andra inte gör med mitt aluminium Trangia då det hållit i typ 30år under rätt flitigt bruk.

Kan för mitt liv bara inte sätta fingret på vad ? :unsure:
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Diska är väl onödigt. Bara att koka upp nästa måltid någon minut !!

Även om hälsan skulle tåla det så det ju ofta man packar div prylar i själva kärlen när man packa i hop Trangiaköket för att ta sig till nästa mål.

Gasbrännare, kryddburk mm bli ju så nersölat om man låter fläsk med löksås sitta kvar i kastrullen.

Lika bra att ta för vana att svabb ur det värsta med mossa, gräs, sand eller vad man nu hittar.
 
Ja. Jag är medveten om att du inte skrev det jag citerade, men det var ju det inlägget som drog igång hela spåret.

Att man hittat några enstaka misshandlade kök betyder ju inte att majoriteten av kök ser ut så.
Nej, och var har jag påstått det?

Det var en respons på om det fanns aluminiumgrytor som var så nötta/skadade att det utgjorde ett problem vid användning och diskning.
Sådana exemplar existerar, om än de är ett resultat av misskötsel.

Det är lite som att t.ex. såga Hilleberg för man har sett trasiga Hilleberg på festivaler...
Jag tycker aluminium är det absolut bästa materialet i detta sammanhang. Blanda inte in mig i antialuminium-lägret.
 
det är väl mer exakt sånt som går att äta som det är, till och med utan uppvärmning om man skulle vilja

edit: vilket är i princip vad du sa
Din definition är lite snävare än min, tycker det du pratar om låter mer som mjukkonserv ("rödpåse") som inte kräver att du tillsätter vatten och inte ens uppvärmning medan jag vill inkludera även "grönpåse" (eller orange om du köper civila påsar från real) som kräver varmvatten för att tillagas och liten väntetid.

Jag kan ha fel i min definition av MRE.

/Patrik
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips