Mattermos

För att slippa ta med extra tallrik på skridskoturerna i vinter är jag ute efter en mattermos med tillräckligt stor öppning för att kunna äta direkt ur den.


Skulle vara gott med ett riktigt mål mat som omväxling till smörgåsar med diverse pålägg.
 

Per

Gäst
Kanske hellre ta med ett kök?

Hej,


Jag tycker att man INTE bör hålla mat varm längre än nödvändigt. Förutom uppebara problem med bakterier som växer till så befrämrar det inte heller smaken. Ett medhaft kök behöver inte väga så mycket (se div inlägg nedan). Har man kök med sig så är det också en utmärkt ursäkt att ta det lugnt ett tag och inte stressa alltför mycket. Se också http://www.utsidan.se/artiklar/juni/kok.htm


Mvh Per
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
mattermos verkar bra !

Hejsan !
Håller med dig !
På skridskoturer så vill man gärna ha nåt varmt och gott när det är kallt (här i Umeå ute på havsisarna är det ofta ruggigt kallt, i december med korta dagar). Jag har sett nån bra mattermos men kan tyvärr inte ge dig info om namnet på den men jag vet att Utebutiken har en sån, de skickar till hela Sverige.
tel 090-120220


Det där med att hålla maten varm länge med än nödvändigt och bakterietillväxt är inget problem tror jag på en dagstur på skridskor.


MVH Mats
 

Per

Gäst
KALL-VARM

Det bör gälla samma regler som julens smörgårdsbord. Kall mat bör hållas KALL (under 4 grader) och varm mat bör hållas VARM (över 70 grader). Är temperaturen däremellan kan man räkna med en bakterie fördubbling på 20-30 min. Sedan beror det bara på hur mycket bakterier man hade från början och hur gottig maten är för dem. Men å andra sidan utgör ju en matförgiftning god träning för måde magmuskulaturen och knipmuskulaturen och utgör samtidigt att av de snabbaste sätten att minska vikten ca 5 kg.


Mvh Per
 
Thermos kanske.....

Jag har en thermos mattermos och den tycker jag funkar bra. Man får dock se till att ha en ganska lång sked så man når ner i botten. Maten brukar kunna bli ganska kompakt i termosen så om man ska blanda tex pasta och sås är det bra att göra det innan men det är väl kanske självklart... Min thermos är i nköpt på utebutiken i Umeå som Mats skrev om. Jag tror dock att denna ganska vanliga variant borde vara lätt att få tag på i hela landet. Har inte blivit matförgiftad än så länge i alla fall.


/Andreas
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips