Matlagning i Norge

Sitter och spånar på en tur i Jotunheimen på ett par nätter, och eftersom vi inte har tillgång till tält, är vi hänvisade till att bo i stugor. Vid tidigare vanfingar i Norge (från Grövelsjön och över gränsen) har jag fått uppfattningen att det vid de bemannade stugorna inte är möjligt att laga sin egen mat. Hur fungerar det i Jotunheimen, t ex vid Spiterstulen eller Gjeldersheim? Går det alltid att laga medhavd mat i stugorna, vilken man än kommer till? Att köpa färdiga middagar blir ganska dyrt i längden.

Mvh
/Per
 
Inte mycket men jag vill minnas att det i alla fall i Spiterstulen finns en självhushållningsstuga för tältare, troligtvis samma i Gjendesheim. Gjendebu är både selvbetjent och betjent så där borde det gå bra oxå, det är 20 år sedan jag bodde där senast så jag minns inte riktigt. Oftast så finns det dock inte tillgång till självhushåll i de betjente stugorna precis som du observerat.

-Palle
 
Ja det stämmer med Spiterstulen. Där finns en ”servicebyggnad” för tältare på andra sidan jokken. Den är eller var (har inte varit där på några år) den skabbigaste jag nyttjat i den svenska och norska fjällvärlden men den funkar. Dass, duschar, ett matrum med spisplatta... och du sparar benen med ett par hundra meter om du skall upp på Galdhøpiggen jämfört med att utgå från huvudbyggnaden!;)
 
Varför inte ta kök med och laga maten ut i det fria. Är det busväder och ni inte vill koka ute så kan ni lyxa till det med "hytte mat" den dagen.
 
Peifen; sa:
Varför inte ta kök med och laga maten ut i det fria. Är det busväder och ni inte vill koka ute så kan ni lyxa till det med "hytte mat" den dagen.

Absolut, det kommer vi att göra om det är så att man inte kan laga till mat. Är ju bara en fråga om hur mycket saker man vill ha med sig, och om man slipper ta med kök + annat minskar ju den totala vikten en del.
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips