mat med lång hållbarhet

detta kanske passar dina smaklökar:

Spaghetti alla Puttanesca

400 g spaghetti
2 klyftor vitlök
1 liten röd pepparfrukt
1 1/2msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
4-5 sardellfiléer
100 g kärnfria svarta oliver
2-3 msk kapris
1/2 dl finhackad persilja

När du spagettin kokar så passar du på att göra såsen. Stek den finhackade vitlöken och pepparfrukten i olja tills smakerna släpper, tillsätt tomatpure och kross låt såsen koka till sig en stund i med oliverna och sparrisen i såsen och blanda ner den nu färdiga pastan. Strö över persiljan innan servering. Vips en god middag på ca:10-15minuter med råvaror som klarar sig!! Drick gärna en Chianti till detta..
 
Nu blev jag hungrig... En annan grej som funkar nu på sommaren med färskpotatis som blir över är en jummen potatis sallad. Här behöver man inte recepta sig, ta med kall (kokt)färskpotatis värm den till s den e jummen och blanda den med sommarsallad och fetaost, gör en dressing på olivolja, dijonsenap och vitvinsvinäger.. Till detta så serverar du ca:3-4 skivor serrano-skinka per person..mmmmm
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips