mat med lång hållbarhet

detta kanske passar dina smaklökar:

Spaghetti alla Puttanesca

400 g spaghetti
2 klyftor vitlök
1 liten röd pepparfrukt
1 1/2msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
4-5 sardellfiléer
100 g kärnfria svarta oliver
2-3 msk kapris
1/2 dl finhackad persilja

När du spagettin kokar så passar du på att göra såsen. Stek den finhackade vitlöken och pepparfrukten i olja tills smakerna släpper, tillsätt tomatpure och kross låt såsen koka till sig en stund i med oliverna och sparrisen i såsen och blanda ner den nu färdiga pastan. Strö över persiljan innan servering. Vips en god middag på ca:10-15minuter med råvaror som klarar sig!! Drick gärna en Chianti till detta..
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Nu blev jag hungrig... En annan grej som funkar nu på sommaren med färskpotatis som blir över är en jummen potatis sallad. Här behöver man inte recepta sig, ta med kall (kokt)färskpotatis värm den till s den e jummen och blanda den med sommarsallad och fetaost, gör en dressing på olivolja, dijonsenap och vitvinsvinäger.. Till detta så serverar du ca:3-4 skivor serrano-skinka per person..mmmmm
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips