mat med lång hållbarhet

detta kanske passar dina smaklökar:

Spaghetti alla Puttanesca

400 g spaghetti
2 klyftor vitlök
1 liten röd pepparfrukt
1 1/2msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
4-5 sardellfiléer
100 g kärnfria svarta oliver
2-3 msk kapris
1/2 dl finhackad persilja

När du spagettin kokar så passar du på att göra såsen. Stek den finhackade vitlöken och pepparfrukten i olja tills smakerna släpper, tillsätt tomatpure och kross låt såsen koka till sig en stund i med oliverna och sparrisen i såsen och blanda ner den nu färdiga pastan. Strö över persiljan innan servering. Vips en god middag på ca:10-15minuter med råvaror som klarar sig!! Drick gärna en Chianti till detta..
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Nu blev jag hungrig... En annan grej som funkar nu på sommaren med färskpotatis som blir över är en jummen potatis sallad. Här behöver man inte recepta sig, ta med kall (kokt)färskpotatis värm den till s den e jummen och blanda den med sommarsallad och fetaost, gör en dressing på olivolja, dijonsenap och vitvinsvinäger.. Till detta så serverar du ca:3-4 skivor serrano-skinka per person..mmmmm
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips