Lunch på vinter turer?

Lunch på vinterturer

Mixa mal i sönder musliblandning(gärna med mycket frukt o nötter),blanda i torrmjölk och dela sedan upp det i lämpliga portioner.Man har med sig en sådan där utemat påse som man sparat som man på turen häller i blandningen och fyller på lämplig mängd vatten och så får det dra ca 10 minuter.Har inte prövat det själv än men kom på att i stället för att köpa den dära dyra ute frukosten så borde man ju kunna göra något liknande själv.Ska pröva det själv på tur snart,smakar säkert gör gött!Har dock prövat på att äta varma koppen typ blåbärsoppa som man bryter,smular ner sina favorit kex i.
 
För att spara tid härom vintern använde jag ovanstående koncept med kallvispad nyponsoppa på morgonen. Ät upp ett block cocosfett samtidigt. Funkar super och kan ätas direkt blandat med vattnet som blivit kallt i termosen. Även hemma när man är slut efter hårdträning. Vält inte skålen i sängen, det blir kladdigt.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Risgrynsgröt

En klassiker är ju armhålevärmd riskgrynsgröt, du stoppar in en tub risgrynsgröt i armhålan när du tex säkrar en isklättrare och sedan vid lämpligt tillfälle är det bara att trycka i sig tuben, mycket energi, ingen tillagning, lite disk;-)
Kan säkert läggas i någn innerficka om du åker skidor
 
Grönpåse (REAL) samt buljong, i påsen när man ätit klart. Termos med varmvatten från stugan. Inget krångel.
Ingen disk.
Inget kökspillande.
Inget blodsockerfall.
Du står dig minst en mil.

Man KAN bli litet matt om man kör igång direkt efter maten eftersom det är rejäla portioner.
 
Finskt rågbröd med ost, skinka och groddar, och chocklad med frukt och mandlar till efterrätt. Iste är också väldigt läskande.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips