Lunch på vinter turer?

Lunch på vinterturer

Mixa mal i sönder musliblandning(gärna med mycket frukt o nötter),blanda i torrmjölk och dela sedan upp det i lämpliga portioner.Man har med sig en sådan där utemat påse som man sparat som man på turen häller i blandningen och fyller på lämplig mängd vatten och så får det dra ca 10 minuter.Har inte prövat det själv än men kom på att i stället för att köpa den dära dyra ute frukosten så borde man ju kunna göra något liknande själv.Ska pröva det själv på tur snart,smakar säkert gör gött!Har dock prövat på att äta varma koppen typ blåbärsoppa som man bryter,smular ner sina favorit kex i.
 
För att spara tid härom vintern använde jag ovanstående koncept med kallvispad nyponsoppa på morgonen. Ät upp ett block cocosfett samtidigt. Funkar super och kan ätas direkt blandat med vattnet som blivit kallt i termosen. Även hemma när man är slut efter hårdträning. Vält inte skålen i sängen, det blir kladdigt.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Risgrynsgröt

En klassiker är ju armhålevärmd riskgrynsgröt, du stoppar in en tub risgrynsgröt i armhålan när du tex säkrar en isklättrare och sedan vid lämpligt tillfälle är det bara att trycka i sig tuben, mycket energi, ingen tillagning, lite disk;-)
Kan säkert läggas i någn innerficka om du åker skidor
 
Grönpåse (REAL) samt buljong, i påsen när man ätit klart. Termos med varmvatten från stugan. Inget krångel.
Ingen disk.
Inget kökspillande.
Inget blodsockerfall.
Du står dig minst en mil.

Man KAN bli litet matt om man kör igång direkt efter maten eftersom det är rejäla portioner.
 
Finskt rågbröd med ost, skinka och groddar, och chocklad med frukt och mandlar till efterrätt. Iste är också väldigt läskande.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips