Jag fyllde ett av mina två Radius 40 för att se hur länge det brinner.
Ett av dem betalade jag 36 kronor för.
Jag ställde köket i snön ute i -14 C. utan vindskydd med full låga, den går att reglera.
Det blåste vindpustar så att lågan for hit o dit, det har nog ökat förbrukningen.
Det brann i minst två timmar, jag såg att det brann efter 2,5 timmar men sedan vet jag inte när det slocknade, men för att vara på säkra sidan så skriver jag 2 timmar/full tank. ca 2,5 dl.
Brännare är inte "öppen" som på ett Trangiakök, utan är sluten kan man säga, den består av en veke som går ner till spriten i behållaren.
Upptill så går veken genon ett rör som har några hål runtom.
Runt röret sitten en ring som man kan justera upp och ner med
en enkel trådspak för att reglera lågan.
Handtaget i trä är enkelt att skruva loss.
Kastrullhållarna, 4 st, går lätt att sätta dit o ta bort.
Jag vet att köket är väldigt effektiv, klart i klass med moderna spritkök, om inte bättre t.o.m.
Jag vet inte anledningen till att man övergett vekekonstruktionen och gått över till en öppen behållare som brännare då jag inte vet om något kök som kan anses modernt har den ?
Fakta :
Mått :Isärplockat 10 cm x 12,5 cm.
Vikt : 330 gram.
"Kokplatteyta" : 13 cm diam.
Tillverkat i mässing ock "bondjärn".
Veken är ca 12 mm tjock.
.................................................................................................
Nackdelarna är några, ni kanske kommer på fler... :
Sotar om man kör vanlig T-Röd.
Vindskydd får man fixa själv.
Köket ska tömmas på sprit om man ska packa ner det.
Reservdelar svåra att finna, även köket...sök så får ni se....
En stor stekpanna på köket blir vingligt om man inte håller i pannan under stekning.
..............................................................................................................
Fördelar :
Låg vikt.
Litet.
Reglerbar värme.
Handtag på köket för eventuell förflyttning.
Vackert att se på.
Tyst.
Billigt.
Om man nu kan så är det nog inte värsta rymdfärgeteknologin som behövs för att göra ett själv.
Då har man fördelan att kunna ändra efter eget tycke så att det passar bättre, kanske förslutningsbart så man slipper tömma köket, större "kokplatta" kanske osv.
Ett av dem betalade jag 36 kronor för.
Jag ställde köket i snön ute i -14 C. utan vindskydd med full låga, den går att reglera.
Det blåste vindpustar så att lågan for hit o dit, det har nog ökat förbrukningen.
Det brann i minst två timmar, jag såg att det brann efter 2,5 timmar men sedan vet jag inte när det slocknade, men för att vara på säkra sidan så skriver jag 2 timmar/full tank. ca 2,5 dl.
Brännare är inte "öppen" som på ett Trangiakök, utan är sluten kan man säga, den består av en veke som går ner till spriten i behållaren.
Upptill så går veken genon ett rör som har några hål runtom.
Runt röret sitten en ring som man kan justera upp och ner med
en enkel trådspak för att reglera lågan.
Handtaget i trä är enkelt att skruva loss.
Kastrullhållarna, 4 st, går lätt att sätta dit o ta bort.
Jag vet att köket är väldigt effektiv, klart i klass med moderna spritkök, om inte bättre t.o.m.
Jag vet inte anledningen till att man övergett vekekonstruktionen och gått över till en öppen behållare som brännare då jag inte vet om något kök som kan anses modernt har den ?
Fakta :
Mått :Isärplockat 10 cm x 12,5 cm.
Vikt : 330 gram.
"Kokplatteyta" : 13 cm diam.
Tillverkat i mässing ock "bondjärn".
Veken är ca 12 mm tjock.
.................................................................................................
Nackdelarna är några, ni kanske kommer på fler... :
Sotar om man kör vanlig T-Röd.
Vindskydd får man fixa själv.
Köket ska tömmas på sprit om man ska packa ner det.
Reservdelar svåra att finna, även köket...sök så får ni se....
En stor stekpanna på köket blir vingligt om man inte håller i pannan under stekning.
..............................................................................................................
Fördelar :
Låg vikt.
Litet.
Reglerbar värme.
Handtag på köket för eventuell förflyttning.
Vackert att se på.
Tyst.
Billigt.
Om man nu kan så är det nog inte värsta rymdfärgeteknologin som behövs för att göra ett själv.
Då har man fördelan att kunna ändra efter eget tycke så att det passar bättre, kanske förslutningsbart så man slipper tömma köket, större "kokplatta" kanske osv.