Laktosfritt mjölkpulver

Brukade blanda i vanligt sojamjöl.

Orkar inte skapa en ny tråd, så frågar i denna. Jag är också laktosintolerant och funderar på just det med pulvermjölk. Finns ju snordyr laktosfri, men detta med sojamjöl verkar mer intressant.

Hur gör man ute i naturen, blandar ni bara med vatten, eller kokar ni som det står i 5 min? Jag gillar att ha "mjölk" till gröten, alltså inte blandat till en gemensam smet
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Tack, såg det. Men ganska dyrt ändå, om det nu finns andra alterativ som sojamjöl.
Men hur gör folk med sojamjölet för att göra mjölk? :)

blanda med vatten eller annan vätska, varmt eller kallt välj själv, rör runt lite, jättesmidigt att blanda i en flaska man kan skaka men absolut inte nödvändigt. som altid när man blandar pulver och vätska till dryck så blir de lite mindre mjölig smak om det får stå någon minut efter att ha blandats innan man förtär.

man kan ha i lite salt efter smak om man vill. eller socker, eller vanilj, eller kakao eller....
 
blanda med vatten eller annan vätska, varmt eller kallt välj själv, rör runt lite, jättesmidigt att blanda i en flaska man kan skaka men absolut inte nödvändigt. som altid när man blandar pulver och vätska till dryck så blir de lite mindre mjölig smak om det får stå någon minut efter att ha blandats innan man förtär.

man kan ha i lite salt efter smak om man vill. eller socker, eller vanilj, eller kakao eller....
Tack, va precis det jag ville veta :) eftersom det stod att man skulle koka enligt massa recept så blev jag fundersam, vill ju ha det enkelt när man är ute :D ska se om jag kan hitta pulvret och prova hemma!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
 
Tack, va precis det jag ville veta :) eftersom det stod att man skulle koka enligt massa recept så blev jag fundersam, vill ju ha det enkelt när man är ute :D ska se om jag kan hitta pulvret och prova hemma!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

kanske finns bönmjöl av råa bönor(?) vilket isåfall kanske bör kokas om man ska äta mycket typ flera hundra gram om dagen. Men köp av något vanligt märke som tex risenta eller nån annan sån vanlig svenskt märke så är det lugnt, där står även på påsarna att man kan i det i kalla drycker så inga problem!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips