Kyla ned kokt vatten.

Hej!
Hur göra ni för att kyla ned kokt vatten som skall använda som dricksvatten?
Låter ni vattnet kylas ned i kokkärlet eller har ni någon typ av flaska som ni häller i det kokta vattnet i?

Jag har försvarets "Camel bak" som klarar lite mer än 3liter och med mina två små Trangia kastruller tar det en jäkla tid att fylla upp den... så förslag uppskattas. :)
 
När jag hade bråttom iväg och skulle dricka kaffe så hade jag muggen i sjövattnet en bit :p Kanske inte funkar vid alla tillfällen dock.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Vatten i en vindutsatt aluminiumkastrull tappar temperaturen påfallande snabbt! Jag tror det är svårslaget om man inte har tillgång till ett kallt vattendrag.
 
En fuktig tygtrasa runt kastrullen ökar avkylningen avsevärt. Med bensin som fuktgivare kan du isa champange i solsken.

go tur
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips