Kyla ned kokt vatten.

Hej!
Hur göra ni för att kyla ned kokt vatten som skall använda som dricksvatten?
Låter ni vattnet kylas ned i kokkärlet eller har ni någon typ av flaska som ni häller i det kokta vattnet i?

Jag har försvarets "Camel bak" som klarar lite mer än 3liter och med mina två små Trangia kastruller tar det en jäkla tid att fylla upp den... så förslag uppskattas. :)
 
När jag hade bråttom iväg och skulle dricka kaffe så hade jag muggen i sjövattnet en bit :p Kanske inte funkar vid alla tillfällen dock.
 
Vatten i en vindutsatt aluminiumkastrull tappar temperaturen påfallande snabbt! Jag tror det är svårslaget om man inte har tillgång till ett kallt vattendrag.
 
En fuktig tygtrasa runt kastrullen ökar avkylningen avsevärt. Med bensin som fuktgivare kan du isa champange i solsken.

go tur
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips