Kycklingfärs med benflisor

Torkade kycklingfärs igår för att ha till sommarens vandringar. Det är andra gången jag torkat just kycklingfärs och första gången tyckte jag att resultatet blev riktigt bra och uppskattat ute i fjällen.

Denna gång hittar jag benbitar och fjädrar i den torkade färsen och är osäker på om jag vill äta den för att inte riskera tänderna. Största benbiten jag hittat var ca 3 mm.

Har ni någon erfarenhet av detta? Är det vanligt och därmed inte vettigt att köpa färdigmalen kycklingfärs i butik?

Kan ju mycket väl göra den själv om det är vanligt förekommande men det är ju annars rätt smidigt att köpa den färdig.
 
Din färs skulle jag reklamera, hud, fjädrar och benbitar har inget att göra i färsen.
Jag skulle inte tillaga eller bruka den.

go tur
 

avslutad210712

Gäst
Alla har kanske inte en kvarn men jag/vi mal all kyckling-, fläsk- och fiskfärs själv när jag/vi skall torka inför fjällturerna.

Kanske därför att där jag bor finns det bara köttfärs att köpa.
 
Får kanske bli att göra egen färs i fortsättningen då. Är ju tråkigt att lägga tid på att tillaga och torka när maten ändå inte går att använda i slutändan. Bättre att ta det säkra före det osäkra om kvalitén på produkterna i butik ibland är undermålig.
 
Jag köper kyckling- och hönsfärs ibland, och har aldrig hittat benbitar (ej heller skinn och fjädrar). Jag skulle tro att något gått snett i den batch du köpte. Kontakta företaget så får du säkert pengarna tillbaka.
 

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips