Kolmonoxid, hur gardera sig?

De enda tillfällen då jag inte använder köket i tältet är när temperaturen är så hög att det blir för varmt i tältet med köket igång. Jag använder mycket ofta köket som värmekälla i tältet. Kastruller med flänsar använder jag inte. Jag anpassar ventilationen i tältet när jag använder köket.
 
Det händer ibland på mornarna att jag kokar upp kaffevatten i absiden på mitt lilla enpersonstält. Inte optimalt förståss, och det blir jättevarmt i tältet på några sekunder, men att det skulle finnas risk för kolmonoxidförgiftning på ett par minuter har jag aldrig tänkt. Tycker inte det låter rimligt.
 
Liknande trådar

Liknande trådar


Vandra i stad och natur: Upptäck Merrell SpeedARC Matis för urban hiking

Vandring i staden – en ny livsstil Urban hiking handlar om att utforska staden till fots och upptäcka dess dolda pärlor. Det är en aktivitet som ...

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg