kock på expedition

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.
Tala med

arrangörer. Har du referenser? En matlagare bör sannolikt också ta ansvar för planering matinköp mm dvs komma in på ett tidigt stadium i planering budget etc.

Thure
 
en klätterexpedition skulle vara trevligt. var spelar mindre roll , men asien är ju alltid trevligt.

har lagat mat på stora läger. det är min erfarenhet!
 
skulle vara trevligt med himalaya. när jag tänker efter lite nämnare.

har erfarenhet från att planera, köpa in och laga från stora läger. vet inte om det räcker ...
 
Trossen är nog den viktigaste delen i alla expeditioner. För att ta med nâgon sâ krävs det nog ett rejält CV med goda referenser.
Det duger inte att bara kunna koka lite mat, man fâr nog intyga att man klarar anskaffning pâ flygande fot och allt som krävs kring trossen ocksâ.
 
Med det följer lokalkännedom, språkkunskaper, samt inte minst en otrolig förmåga att improvisera och planera i samma stund.
Har haft med kockar ute som kunde laga god och närande mat till många men pga avsaknaden av övriga egenskaper fick skickas hem tämligen omgående.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips