kock på expedition

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.
Tala med

arrangörer. Har du referenser? En matlagare bör sannolikt också ta ansvar för planering matinköp mm dvs komma in på ett tidigt stadium i planering budget etc.

Thure
 
en klätterexpedition skulle vara trevligt. var spelar mindre roll , men asien är ju alltid trevligt.

har lagat mat på stora läger. det är min erfarenhet!
 
skulle vara trevligt med himalaya. när jag tänker efter lite nämnare.

har erfarenhet från att planera, köpa in och laga från stora läger. vet inte om det räcker ...
 
Trossen är nog den viktigaste delen i alla expeditioner. För att ta med nâgon sâ krävs det nog ett rejält CV med goda referenser.
Det duger inte att bara kunna koka lite mat, man fâr nog intyga att man klarar anskaffning pâ flygande fot och allt som krävs kring trossen ocksâ.
 
Med det följer lokalkännedom, språkkunskaper, samt inte minst en otrolig förmåga att improvisera och planera i samma stund.
Har haft med kockar ute som kunde laga god och närande mat till många men pga avsaknaden av övriga egenskaper fick skickas hem tämligen omgående.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips