Knivtillverkning som hobby!

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Snygg, men vad är en sådan kniv tänkt att användas till?
Det är en takohiki sakimaru, vars primärsyfte är att stycka bläckfisk men anpassad för att även funka för generell fiskhantering. Jag använder den som ett charmigare alternativ till sujihiki, dvs. finskära fileér av fisk vid tillagning av sashimi, något jag äter minst en gång i veckan
 
Kul du levererar henjon. Här görs det inte så många knop just nu, av lite olika skäl. Håller på med en 15 cm bladare i A8 mod. Slipad konvex till 0.5 mm. Blir rätt grov mao. Nästa steg är skaft. Tänkte testa corby nitar för första gången..
20210303_205235.jpg
 
Kul du levererar henjon. Här görs det inte så många knop just nu, av lite olika skäl. Håller på med en 15 cm bladare i A8 mod. Slipad konvex till 0.5 mm. Blir rätt grov mao. Nästa steg är skaft. Tänkte testa corby nitar för första gången.. Visa bilaga 35325
Oooh, nice! Rambo-stuk, gött, ser fram mot bilder. Själv har jag lite prestationsångest då nästa projekt är en jaktkniv till min äldsta vän som fyller 50 i år. Men, håller det enkelt tror jag, bra material och fokus på funktion typ
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips