Ojdå! Då måste jag nog skaffa en machete 
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Alltid intressant med lite historik om knivar.
Det är väl just så som Moras klassiska laminerade blad kom till.
Det var alltså av sparsamhet man lade in hårdare stål i eggen.
Japp det var av sparsamhet man gjorde så. Stålet var dyrt och tidskrävande att ta fram. Ja jag vet att mora hade endelmdoller förr som var laminerade, det finns nån sort nu med tror jag. Men det vet nog dePaul bättre om.
Seved
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Helt klart bladlängden som skall överskrida penisens,vilket rent statistiskt innebär att medelsvensson bör ha en bladlängd på minst 16 centimeter.
jag utgår från att vi snackar erigerad VS fullhärdat
men, skaftens anslutning är ju inte alltid vinkelrät, mäter man längsta (ovan) eller kortaste (nedan) -sidan?
Om det är välla järn som menas så är det, det gamla sättet att svetsa kan man säga. När man väller knivblad så har man ofta ett vinkeljärn i vanligt bonnjärn, svartjärn eller konstruktionsjärn alltså järn med lågkolhalt så att det ej är härdbart. Så tar man en stålbit (härdbart) och viker järnet runt stålbiten och sen värmer man upp hela paketet till nära nog smältpunkten ca 1250 Grader, så tar man ut biten när det gnistrar på ett jämnt sätt över hela biten helst lite innan, Och fort som attan bankar man ihop järnet och stålet.
På det här viset får man en härbar kärna och mjuka yttersidor. Så här gjorde man förr för att spara på det dyra stålet.
Man välde även ihop järnringar till vagnshjul och kätting.
Seved
egentligen syftade jag på patrics inlägg där han pratar om att "välla ur en bil och att det inte går i en stor..."
men det var ju intressant med lite bonuskunskaper.
egentligen syftade jag på patrics inlägg där han pratar om att "välla ur en bil och att det inte går i en stor..."
Used in a sentence:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=861347
http://www.attila.tecknare.se/?p=249
'strömma i stor mängd' enligt bonniers ordbok. För mig är det ett vardagsord men det kanske är dialektalt över Sverige. Tänk dig en fet kille som försöker ta sig ut genom en liten dörr helt enkelt
Patric är ju skåning och det vet man ju hur de ser ut liksom:

Used in a sentence:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3130&a=861347
http://www.attila.tecknare.se/?p=249
'strömma i stor mängd' enligt bonniers ordbok. För mig är det ett vardagsord men det kanske är dialektalt över Sverige. Tänk dig en fet kille som försöker ta sig ut genom en liten dörr helt enkelt
Patric är ju skåning och det vet man ju hur de ser ut liksom:
![]()
neej, vad roligt. nu blev ju inlägget vansinnigt kul. tack för förtydligandet (och ett två minuter långt skratt)
egentligen syftade jag på patrics inlägg där han pratar om att "välla ur en bil och att det inte går i en stor..."
men det var ju intressant med lite bonuskunskaper.
He he ja där ser man hur det går när man inte läser igenom tråden ordentligt.
Seved
Patric är ju skåning och det vet man ju hur de ser ut liksom:
hörru!! det e skillnad på grov och fet..
fet=mjuk
grov=hård
*svär ilsket och driver i sig ytterligare en tub majonäs*
förresten, en sak som slog mig, hur funkar det här ressonemanget på det motsatta könet..?
a-kupa = bowie & lite rejälare lökar = en sån där rosa nagelfils victorinox, eller..?
för visst finns det väl brudar som bär kniv?
haha.. !!!!
Vet inte om jag behöver förlängare... men har en fundering kring en större kniv:
Brusletto storbukken
http://www.outdoorexperten.se/p-12610-brusletto-storbukken.aspx
Är det nån som känner till den? Är lite sugen på att ha en kniv som är något lättare än en yxa men som ändå, hjälpligt, kan agera som en sådan.
Kan köpa den för ca 600kr, det kan den väl vara värd?
Brusletto storbukken
http://www.outdoorexperten.se/p-12610-brusletto-storbukken.aspx
Är det nån som känner till den? Är lite sugen på att ha en kniv som är något lättare än en yxa men som ändå, hjälpligt, kan agera som en sådan.
Kan köpa den för ca 600kr, det kan den väl vara värd?
1. Har inte hållit i den kniven men den kan inte på långa vägar agera som en yxa. Därtill är bladet alldeles för kort och lätt.1. Är det nån som känner till den? Är lite sugen på att ha en kniv som är något lättare än en yxa men som ändå, hjälpligt, kan agera som en sådan.
2. Kan köpa den för ca 600kr, det kan den väl vara värd?
2. Det kan det i o f.
~Paul~
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg