Kniv underhållning

Torka rent stålet!

Det låter som du har rostbenägen kniv, torka bara rent den och försök. Hålla bladet torrt. Annars köp eller tillverka en kniv med ett roströgt stål som 12c27. Det är stålet som många tillverkare använder till sina modeller som är vanliga på tur/jakt/fiske motsv.

Lycka till!
 

Aktuellt

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.
Skall du bryna eller slipa så är skärolja bra, i brist på den fungerar vatten på många stenar.
Använder du det senare torka av allt innan du stoppar ner kniven i slidan.
 
Renaissance Oil
Vapenfett
Eezox
WD-40
5-56
CLP
White Lightning
Bivax/Briwax
TufCoat

Alla dessa funkar om man inte använder dem i samband med mat. Till pivotskruven och andra rörliga delar använder du med fördel Militec-1.

~Paul~

PS Jag var också beredd på bli underhållen på något sätt. En liten besvikelse ;)
 
Paraffinolja vid matlagning glöm inte att behandla skärbrädorna också...

Bonus Tips:
För att sterilisera skärbrädor använd blekmedel som är rejält utspätt...

Mvh troswe
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips