Kniv underhållning

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Torka rent stålet!

Det låter som du har rostbenägen kniv, torka bara rent den och försök. Hålla bladet torrt. Annars köp eller tillverka en kniv med ett roströgt stål som 12c27. Det är stålet som många tillverkare använder till sina modeller som är vanliga på tur/jakt/fiske motsv.

Lycka till!
 
Skall du bryna eller slipa så är skärolja bra, i brist på den fungerar vatten på många stenar.
Använder du det senare torka av allt innan du stoppar ner kniven i slidan.
 
Renaissance Oil
Vapenfett
Eezox
WD-40
5-56
CLP
White Lightning
Bivax/Briwax
TufCoat

Alla dessa funkar om man inte använder dem i samband med mat. Till pivotskruven och andra rörliga delar använder du med fördel Militec-1.

~Paul~

PS Jag var också beredd på bli underhållen på något sätt. En liten besvikelse ;)
 
Paraffinolja vid matlagning glöm inte att behandla skärbrädorna också...

Bonus Tips:
För att sterilisera skärbrädor använd blekmedel som är rejält utspätt...

Mvh troswe
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips