• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Kaffefilterhållare i farten

Om man gör sig besväret att ta med kaffe från civilisationen så är det väl inte så svårt att ta med ett kaffefilter också. Men om man skulle glömma det så är det väl bara att göra kokkaffe.
 
Ortlieb FILTERTÜTEN-HALTER
Denna finns inte längre på Ortliebs hemsida, trist, annars verkar det som en smart produkt
 
TS bad oss bortse från vad man borde ha med sig. Det var en hypotetisk fråga om bushcraft-tekniker. Bryggkaffe kanske inte är så gott att koka och rent hypotetiskt kanske han inte hade något kokkärl heller. Men det är en annan fråga.
 
Kan du inte bara stoppa filtret i muggen och hälla på vatten, för att sedan lyfta upp filtret och låta det rinna klart?
jovisst kan man det, men då får det bli ett flergångsfilter. ultralätt och billigt. engångsfilter låter dumt att ta med. blir ju sopor, men om man nu har tagit pappersfilter så kanske man kan stoppa det i en strumpa och filtera genom den.

 
Rotslöjd är en viktig del i duodji, och de som är duktiga kan skapa fantastiska föremål. Ostformar t ex, men en kaffefilterhållare skulle säkert vara rätt enkel att knåpa ihop.
 
Kan du inte bara stoppa filtret i muggen och hälla på vatten, för att sedan lyfta upp filtret och låta det rinna klart?
Klyv en gren till hälften och trä in filter i eller knyt ett snöre runt öppningen innan det hamnar i muggen

Annars är flergångsfilter avsedda för te bra till fler saker än bara kaffe/te t ex att filtrera vatten genom innan annan rening.
 

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!