Hur funkar Real???

Jag är nyss hemkommen efter en solopaddling där jag uteslutande åt REAL:s påsmat. Jag började fundera på vad och hur Real torkar sin mat för att den ska kunna bli färdig så fort? Varmt vatten i påsen och vänta 5 minuter, sedan är det färdigt. Motsvarande tidsangivelse för exempelvis Wildlifes mat är 10-15 minuter, och då upplever jag att den ofta ändå inte känns färdig (eller speciellt varm för den delen). Blå Bands käk måste koka 8-12 minuter för att bli färdig.

Alltså, någon som vet och kan förklara hur REAL torkar sina råvaror för att uppnå så pass kort tillagningstid?
 
REAL

Om jag förstått det hela så tillagar Drytech rätten klart och därefter frystorkas den. Själva prosessen framgår inte av Drytechs hemsida.

Blå band har till skillnad mot Drytech t ex färska råvaror som frystorkas. För detta krävs längre kokning. Samma gäller när du torkar hemma.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips