Hur firar ni på fjället?

Fira

Fira med ost, digistivekex och en god korv! Inte nån jvla färdigskivad korv, utan en smal ~5cm, stark salami eller gustavskorv. 1 kg Brie till 2 personer i en vecka är lagom.

/Fettmaximera
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?
Topp fireri

Sisst jag var å fjällvandrade hade jag turen att göra detta med en tennflöjtsspelande man... Han firade varje topp med en melodi ärad det sköna! :) Håller med föregående om att bedriften och vyerna är belöning nog, men jag undrar om inte bedriften och vyerna känns än värdare med en skön melodi som fångas i vinden!
 
toppen

är att ha en halva bordeaux med en bit chorizo eller nån starkost. Lärt av en fransk guide som trollade fram rökt lax med vin uppe på Mt Blanc...
 
Kräftskiva

För något år sedan träffade jag ett gäng som skulle ha kräftskiva på toppen!!! Kräfter, öl och snapps... hela kittet!
 
Anna S; sa:
Det lät ju jättegott men hur gör du popcornen? Min erfarenhet är att det bränner fast så förskräckligt i pannan så det är nästan omöjligt att rengöra.

Har inte haft några större problem med det. Täck botten med olja (inte snåla), släng i 2 popcorn, täck botten knappt med popcornen när de två första poppat. Som vanligt, alltså.
Tricket är nog att få det hela att gå så raskt som möjligt och se till att skaka på kastrullen. Då hinner inte de understa popcornen bränna fast.

Jag kör med duossal och gas, men det har funkat med aluminium och sprit också.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips