Havre Gröt Blåbär Portion

Hej

Nej inte testat, men tack för tipset! Jag gillade de påsar som fanns förr med äpple och kanel. Lätt att ta med och att tillaga. Och innan någon nu börjar förklara att "det där kan man göra själv" så ja, jag vet det men ibland är det så himla praktiskt att ha en färdig påse!

//Karolina som faktiskt gjorde egen musli i förrgår ;-)
 
Plocka blåbär är trevligt, men jag vill ändå slå ett slag för att köpa frystorkade bär från engelska amazon. Billigt och väldigt användbart. Här är min gröt:

■75g Havregryn
■30g Mjölkpulver
■10g Gräddpulver
■8g Frystorkade Hallon
■8g Frystorkade Jordgubbar
■7g Frystorkat Passionsfruktpulver
■7g Frystorkade Blåbär
■3g Frystorkade Tranbär
■Mandlar efter behov
■Lite salt
 
Hej

Nej inte testat, men tack för tipset! Jag gillade de påsar som fanns förr med äpple och kanel. Lätt att ta med och att tillaga. Och innan någon nu börjar förklara att "det där kan man göra själv" så ja, jag vet det men ibland är det så himla praktiskt att ha en färdig påse!

//Karolina som faktiskt gjorde egen musli i förrgår ;-)


exakt så tänkte jag med;),praktiskt att ha en färdig påse.

visste att man skulle få sådana svar här;), (att man kan göra det själv)

men som sagt så ville jag höra vad det kostade m.m.;)
 

Aktuellt

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”Som ett bibliotek – fast med frilufts- och sportutrustning”

I över 120 kommuner kan du låna friluftsutrustning hos Fritidsbanken – den prisbelönta föreningen som vill sänka trösklarna till naturen.

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.
Plocka blåbär är trevligt, men jag vill ändå slå ett slag för att köpa frystorkade bär från engelska amazon. Billigt och väldigt användbart. Här är min gröt:

■75g Havregryn
■30g Mjölkpulver
■10g Gräddpulver
■8g Frystorkade Hallon
■8g Frystorkade Jordgubbar
■7g Frystorkat Passionsfruktpulver
■7g Frystorkade Blåbär
■3g Frystorkade Tranbär
■Mandlar efter behov
■Lite salt

Bara en fråga? Blandar du allt det färdigt i portionspåsar och sen bara tillsätter varmt vatten? Blir inte t ex tranbären o hallon/jordgubbar sega o tråkiga av att kokas i gröten? Jag gillar frystorkade bär att lägga på gröten efter men lite skeptisk att blanda i det...
 
I kakformar kan man smälta cocosfett och sen pluppa ur dom som sedan ligger som en läckagefri energiförstärkning i varje grötportion. ;) har bra erfarenhet av att blanda i torkad frukt innan det tillagas.
 
Vafan.. går man förbi havefält så kan man plocka sin portion där o lite blåbär i skogen.. extra miljö vänlich jöh!!!!!
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips